Drink s chutí Portugalska

Drink Cale SidecarPříjemné počasí nás láká k posezení na letních terasách. Pozdní květnové odpoledne si můžeme zpříjemnit i drinkem Cale Sidecar. Svou chutí nás přenese do dobrodružného Portugalska. Proč vyzkoušet právě tento nápoj a jaké je tajemství jeho přípravy nám řekne Samuel Kožík, bartender Grand Hotelu River Park v Bratislavě.

„Inspirací při vzniku drinku měsíce květen bylo dobrodružné Portugalsko. Míchání nápojů z nových chutí to je pro mě vášeň. V tomto koktejlu se spojují chutě nového a starého světa a proto je pro mě radost ho připravovat,“ říká Samuel Kožík, který se v současnosti připravuje na pozici head barman.

„Cale Sidecar je tradiční brandy koktejl s moderním portugalským twistem, ve kterém budete cítit chutě starého i nového světa – pronikavou chuť sladkého sirupu agáve zkombinovanou se zemitou chutí Portského vína. Doplňuje ho teplý doušek brandy a čerstvá chuť citrusů. Tento nápoj je ideální na pozdní květnové odpoledne,“ říká Samo o drinku, který si můžete připravit i vy, ale namíchaný profesionálem, jej můžete ochutnat pouze v Grand Hotelu River Park v Bratislavě.

Postup přípravy: Do koktejlového šejkru přidejte 50 ml Remy Martin VSOP, 20 ml červeného portského vína, 25 ml čerstvé citronové šťávy, 20 ml agave sirupu a zamíchejte spolu s ledem. Dvakrát propasírujte a podávejte ve sklenici na Martini. Nakonec ozdobte čerstvým muškátovým oříškem (0,5 g).