Občas nám tečou i slzy, aneb když se dílo podaří

Zdeněk Bílek, Honza HolzbauerOslavili jsme společně jeden velký životní úspěch. Honza úspěšně složil závěrečné zkoušky na Střední škole technické a dopravní, kde absolvoval obor – Elektromechanik pro výtahy a zdvihací zařízení. A k naší velké radosti bude dále pokračovat ve studiu na Střední škole elektrotechnické v Ostravě.

Honza byl jedním ze sedmi účastníků 1. ročníku Letního podnikatelského campu pro mladé z dětských domovů, který proběhl v červenci 2016 v Beskydech. Nápad vzešel z hlavy profesora a ekonoma Milana Zeleného, zakladatele Nadace ZET, pod jejíž taktovkou se camp uskutečnil. Česká manažerská asociace tento nápad kvitovala a stala se partnerem. Pro letošní ročník, který se uskuteční od 17. do 23. července na Zámku Vilémov, se rozhodla spolupráci ještě prohloubit.

Za ČMA se celý týden bude dětem věnovat Zdeněk Bílek, předseda ČMA Regionálního klubu Morava (na snímku vlevo). „Máme z mladých lidí účastnících se campu velkou radost a chceme, jako ČMA, být u toho vzácného okamžiku, kdy se z mladého člověka bude postupně stávat úspěšný manažer. Podobně jako Honzu budeme sledovat i ostatní účastníky. Těšte se s námi na pokračování jejich příběhů, o kterých Vás budeme také informovat,“ vyzývá veřejnost Zdeněk Bílek.

Program campu je zaměřen na probuzení podnikatelského ducha, finanční gramotnost a přiblížení úspěšných podnikatelských příběhů. Účastníci campu tak budou mít možnost strávit večer s profesorem Milanem Zeleným, poslechnout si příběhy úspěšných značek jako jsou Crocodille, Naboso, Ekopa, 3D+, nebo životní příběhy hudebníků, kteří na campu i vystoupí. Program naleznete zde.

Máte chuť se zapojit?

Česká podnikatelská rada pro udržitelný rozvoj, partnerská organizace ČMA, již věnovala příspěvek 15 000 Kč a zafinancovala tak účast jednoho dítěte. Stále však ještě nejsou pokryty náklady na všechny děti.

–          Věnujte příspěvek na jedno dítě z dětského domova ve výši 15.000,- Kč a připojte se tak k myšlence campu

–          Uspořádejte v rámci své firmy sbírku na účast dítěte z dětského domova

–          Podpořte camp svou osobní návštěvou

„Bude nám velkým potěšením, pokud rozšíříte naše dobrovolnické řady a budete šířit myšlenku Žij stále naplno a prožívej své nové příležitosti, které Ti život přináší!”  vyjádřila se Olga Girstlová, ambasadorka ČMA.

Projekt probíhá ve spolupráci se ZET Foundation, ČMA a Yourchance zastoupenou Janou Merunkovou.

(tz)