Rougette k rozpékání

Rougette 180g krémovýLéto a grilování už je bohužel dávno pryč, ale nemusíme vůbec smutnit. Na řadu totiž přichází sezóna rozpékacího sýru Rougette. Jedná se o jemně vyzrálý sýr určený speciálně k rozpékání, který bude tou pravou vypečenou dobrotou pro veškeré oslavy, posezení s přáteli, ale i pro romantickou večeři ve dvou. Stačí rozehřát troubu a během pár minut můžeme servírovat skvělý pokrm, podle některého z neodolatelných receptů.

„Rozpékací sýr Rougette je speciálně vyroben pro úpravu právě v troubě“, říká Michala Kadlecová, marketingová manažerka značky Rougette pro ČR a SR. „Tyto sýry vynikají jemně vyzrálou chutí a správnou konzistencí. Na jejich tepelnou úpravu nepotřebujete špinit žádné nádobí díky dřevěné misce, která je součástí balení. Sýr jednoduše vyjmete z folie a vložíte zpět“, dodává. Příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji bez problémů i vaše silnější polovička. Sýr pečeme v troubě cca 10 minut. Poté vyjmeme z trouby, povrch křížem nařízneme a rohy odklopíme směrem ze středu. Pečeme dalších 8 – 12 minut do zlatavého zhnědnutí.

Pokud jsou jemně zrající sýry Vaší srdeční záležitostí, tak určitě tuto lahůdku náležitě oceníte. Pochutnat si můžete na variantě Jemně krémový a Jemně kořeněný, kdy delikátní chuť zrajícího krémového sýra skvěle podtrhuje přídavek vybraného koření. Tento sýr je navíc zcela bez laktózy. Sýr se prodává v gramáži 180 g, což bohatě vystačí pro dvě osoby. V obchodech je k dostání za cenu necelých 90 Kč.

S čím ho kombinovat?

skvěle si rozumí se zeleninou, jako jsou opečené brambory s rozmarýnem nebo vařený chřest

hodí se k masu i mořským plodům

osvědčenou klasikou je servírování s tmavým i světlým pečivem

skvěle se doplňuje s červeným vínem

K jaké příležitosti se hodí?

jednoduchou přípravu oceníte při nečekané návštěvě

romantická večeře při svíčkách se sklenkou dobrého vína

neotřelé občerstvení pro posezení s přáteli

teplá a rychlá večeře pro celou rodinku

Rozpékací sýry nejsou určitě žádnou novinkou. Víte, že například naši sousedé v Německu na ně nedají dopustit a spořádají této sýrové lahůdky více jak 4 500 tun ročně? Právě ušlechtilé, jemně zrající rozpékací sýry Rougette patří u našich sousedů mezi ty nejoblíbenější a jejich kouzlu jsme propadli už i my v České republice!

RECEPTY

ROUGETTE S  MEDEM, OŘECHY, FÍKY A PEČENÝMI HRUŠKAMI

Snadná úprava. Pro 2 osoby.

Ingredience:

Rougette jemný krémový 180g
4 fíky
4 hrušky
2 hrsti vlašských ořechů
hrst rozinek
med
mletá skořice
máslo na vymazání

Příprava:

Hrušky rozpůlíme, vydlabeme jadřince a poklademe je rozkrojenou stranou nahoru do zapékací mísy vymazané máslem. Do vydlabaných středů nasypeme rozinky, pokapeme medem, posypeme ořechy a skořicí a na každou hrušku přidáme kousek másla. Hrušky zapékáme 20 – 30 min do změknutí cca při 170 °C

Rougette rozpečeme dozlatova dle návodu na obale. Mezitím na pánvi bez oleje opražíme vlašské ořechy. Fíky omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.

Dozlatova rozpečený Rougette jemně polijeme medem a posypeme opraženými ořechy. Podáváme s rozčtvrcenými fíky, hruškami a pečivem.

ROUGETTE A LA BIBIMBAP

Snadné. Pro 2 osoby

Ingredience:

Rougette jemný krémový nebo jemný kořeněný 180 g

čerstvá zelenina dle chuti (brokolice, mrkev, okurka, řapíkatý celer, paprika atd.)

olivy v nálevu

Příprava:

Rougette rozpečeme dozlatova dle návodu na obale.

Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kousky nebo plátky tak, aby se dala namáčet do sýru.

Na velký talíř umístíme dozlatova opečený sýr a obložíme zeleninou.

Podáváme s čerstvým pečivem a olivami.

(tz)