Co zaměstnancům na Vánoce? Třeba kapry! V AGC jich rozdají přes 1500

Firmy se snaží svým zaměstnancům zpříjemnit Vánoce různě. Některé volí tradiční kolekce, jiné zase finanční příspěvky. V AGC Automotive Czech, která v Chudeřicích na Teplicku zaměstnává přes 2500 lidí, se rozhodli všem zaměstnancům věnovat vánočního kapra. Již nyní je jisté, že jich bude více než 1500. Rybáři je společně s managementem firmy budou rozdávat od středy do pátku.

Tomáš Brokeš, personální ředitel AGC Automotive Czech: „K českých Vánocům neodmyslitelně patří kapr. Rozhodli jsme se proto, že tuto tradici podpoříme. Všem našim zaměstnancům, kteří o to projeví zájem, darujeme v poslední pracovní dny před Vánocemi čerstvého kapra. Zároveň jim tím i chceme poděkovat za celoroční spolupráci.“

Sádky s kapry přivezou rybáři přímo před hlavní vrátnici závodu v Chudeřicích. Rozdávání kaprů se pak uskuteční od středy 20. do pátku 22. prosince. „Každý z našich 2500 zaměstnanců si mohl objednat kapra, kterého mu podle přání také zpracujeme, aby jej doma mohl již jen naporcovat, usmažit a vychutnat si ho. Nyní máme více než 1600 objednávek, ale počítáme, že další zaměstnanci se ještě o svého kapra přihlásí,“ uvedl Tomáš Brokeš.

Rybářům bude s přípravou kaprů a jejich předáváním zaměstnancům pomáhat také kompletní management firmy. Vedle samotného výdeje kaprů si budou moci zaměstnanci firmy u několika stánků s občerstvením ochutnat také něco dobrého z vánoční tabule. Akci Vánoční kapr pořádá letos AGC Automotive Czech pro své zaměstnance poprvé.

AGC Automotive Czech v Chudeřicích je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC a jedním z největších a nejkomplexnějších v Evropě. Zaměstnává přes 2500 lidí. Skupina AGC je největším světovým výrobcem plochého skla.

AGC Automotive Czech a.s. je firma zaměřená na výrobu automobilových skel a přídavných dílů. Výrobní závod v Čechách je největším a jedním z nejkomplexnějších výrobních podniků AGC v Evropě. Za poslední dva roky AGC Automotive Czech a.s. vytvořil více než 1000 pracovních míst a rozrostl se na dnešních více než 2500 zaměstnanců. Jen produkce toho závodu „zasklí“ zhruba šestinu automobilů vyrobených v Evropě. Růst společnosti je patrný i z počtu nových projektů – výrobků, které firma každoročně připravuje do sériové výroby. Počet nových projektů v průběhu 5 let narostl více než trojnásobně. V rámci těchto nových projektů je řada velmi zajímavých jako třeba střešní okna Wonderlite®, která jsou schopna automaticky regulovat světelný komfort ve vozu nebo projekt kompletního zasklení pro unikátní vozidlo určené výhradně pro tělesně postižené. Vozidlo s názvem ELBEE vyvinula a v současné době začala vyrábět moravská společnost ZLKL Loštice. S ohledem na to, komu jsou vozidla ELBEE určená se AGC Automotive a.s. snažila, aby naše skla byla cenově dostupná.

(tz)