Provoňte Vánoce kávou s dárky

Česká pražírna výběrové kávy doubleshot už tradičně zachraňuje všechny milovníky kvalitní kávy a usnadňuje výběr vánočních dárků. Vybírat můžete od limitované série speciálně zpracované kávy, přes tři různé dárkové sety až po oblíbené kávové předplatné. Letos je navíc limitovaná edice opravdu speciální a potěší především kávové nadšence a experimentátory.

V krásné dárkové sadě jsou letos dvě různá balení stejné kávy El Salvadoru. V každém z nich je tatáž káva zpracovaná ale jiným způsobem – na farmě jiným způsobem kávovou třešeň zbavili dužiny, která obklopuje kávové zrno. Ucítíte tak v praxi, že nejen pražení a způsob přípravy, ale i samotné zpracování umí měnit výrazně chuť výsledného šálku. Ta káva, která byla zpracovaná metodou honey (na zrnku při loupání zůstanou zbytky dužiny, se kterou se pak zrna suší) je sladší, ovocnější, ta zpracovaná běžnější metodou natural je spíše pro klasiky. Mlsné jazýčky v obou objeví společného jmenovatele. Pro tento „srovnávací“ balíček doubleshot vybral kávu odrůdy Bourbon vypěstovanou na farmě Finca Buenos Aires v El Salvadoru. Na doubleshot.cz zakoupíte limitovanou edici v množství 2 x 200 g za 600 Kč. Je vhodná zejména pro přípravu filtrované kávy. A pokud chcete někoho přesvědčit, že by se měl doma vrhnout na přípravu filtrované kávy místo té rozpustné, co vám na návštěvě nabídl minule, pak lze darovat kávový set. V něm najde všechno potřebné pro přípravu skvělé kávy právě doma. Na doubleshot.cz můžete vybírat hned ze tří různých dárkových variant. Všechny obsahují ruční mlýnek, 350g balení kávy, hrníček a případně papírové filtry. A k tomu jeden z nástrojů pro přípravu. Někomu se může hodit i kávové předplatné. Tahle populární služba zajistí každý měsíc 350 g čerstvě upražené kávy. S předplatným doubleshotu se navíc můžete těšit, že každý měsíc dostanete vždy jako první (a někdy jako jediní) to nejlepší z aktuální nabídky pražírny. Vybírat můžete z variant na čtvrt roku (1440 Kč), půlrok (2100 Kč) nebo celý rok (4080 Kč).

Doubleshot s.r.o. je českou lokální pražírnou výběrové kávy a společným projektem kávových nadšenců. Společnost byla založena v létě 2010 s cílem nabízet kávu bezprecedentní kvality a zároveň si vážit přírody a mít úctu k práci farmářů. Většina káv nabízených na www.doubleshot.cz nese označení Káva z rukou farmáře, což znamená, že kromě exkluzivní chuti se doubleshot zaručuje za to, že osobně navštívil alespoň jednou danou kávovou farmu, je s farmářem v přímém kontaktu a minimální cena zaplacená producentovi kávy je vždy alespoň o 25 % vyšší než minimální garantovaná cena v systému Fairtrade.

(tz)