Na Valašsku proběhne první sraz příznivců motocyklů BMW

Fanoušci motocyklů BMW mají letos příležitost setkat se poprvé na oficiálním českém srazu s názvem BMW Motorrad Dny Česká republika 2018. Ten proběhne ve dnech 22. až 24. června ve Velkých Karlovicích v podhůří Javorníků a Beskyd. České zastoupení renomovaného výrobce motocyklů pro návštěvníky připraví testování nejnovějších modelů, zábavné off-road trasy, setkání s českými motocyklovými legendami, ale i koncert rockera a motocyklového nadšence Václava Noida Bárty.

Sraz příznivců bavorské značky, který je tradiční záležitostí v mnoha jiných evropských zemích, se letos poprvé oficiálně dostává i do Česka. A míří rovnou na klikaté silnice Beskyd, kde si motorkáři přijdou na své i díky scénickým jízdám se zkušenými průvodci. „Instruktoři provedou zájemce i terénními trasami v rámci enduroškoly, která je tak skvělou příležitostí, jak se v off-roadové jízdě zdokonalit. Se zkušenostmi se podělí také motocyklové osobnosti jako Karel Táborský,“ přibližuje program Petr Krajča, country manager BMW Motorrad Česká republika. Na akci vystoupí i zpěvák a rocker Václav Noid Bárta, který rovněž patří mezi motocyklové nadšence.

Lákadlem srazu jsou také testovací jízdy letošních modelových novinek, mezi které patří například luxusní cestovní šestiválec K 1600 Grand America nebo elektrický maxiskútr C evolution. „Účastníci budou mít možnost vyzkoušet si hned několik variant vozidel na elektrický pohon. Kromě skútru bude k dispozici elektrokolo BMW CRUISE e-BIKE a elektromobil BMW i3. Grandhotel Tatra, kde událost proběhne, bude mít pro hosty připravenou i dobíjecí stanici pro elektromobily,“ doplňuje Petr Krajča. Akce nabídne účastníkům i možnost relaxace ve wellness či společné grilování.

(tz)