Fotbalové mistrovství světa s otiskem Alcaplast

Round Football Stadium in the sunshine, top view

Ačkoli letošní fotbalové mistrovství světa již zná své vítěze, stopa Alcaplastu na tamních stadionech žije i nadále. Břeclavská společnost totiž odeslala několik tisíc svých produktů hned do několika fotbalových svatostánků. „Ovládací tlačítka a moduly jsme dodávali celkem do osmi stadionů po celém Rusku. Sedm z toho hostilo letošní mistrovství – šlo o arény ve Volgogradu, Nižném Novgorodu, Saransku, Samaře,  Rostově na Donu a Kaliningradu,“ prozradila výkonná ředitelka společnosti Alcaplast Radka Prokopová. 

Volgograd Arena vznikla jako víceúčelový stadion s kapacitou pětačtyřiceti tisíc míst. Své zázemí v něm bude mít fotbalový klub FC Rotor Volgograd. Na jeho trávníku si při mistrovství zakopali i fotbalisté Saudské Arábie, Egypta, Nigérie, Islandu, Tuniska, Anglie, Japonska a Polska. „Naše společnost tam posílala zakázku s více než pěti stovkami speciálně upravených Renovmodulů, ovládacích tlačítek Antivandal, umyvadlových vpustí, sifonů a flexi hadic,“ vyjmenovala Prokopová.

Do stadionu v Nižném Novgorodu, který byl postavený jako domovský pro celek Olimpijec, dodal Alcaplast přes šest stovek modulů a ovládacích tlačítek Antivandal. Aréna s kapacitou pětačtyřiceti tisíc lidí má současně sloužit i k pořádání velkých kulturních akcí. Své zápasy zde při fotbalovém mistrovství sehrály týmy Švédska, Jižní Koreje, Argentiny, Chorvatska, Anglie, Panamy, Švýcarska a Kostariky. Stadion současně hostil i dramatické osmifinále a čtvrtfinále. „Prostřednictvím dealerů jsme naše produkty umístili také do Areny Samara, Mordovia Areny v Samarsku, Rostov Areny, Areny Baltika v Kaliningradu, která je mimochodem vystavěná v podobném duchu jako Allianz Arena v bavorském Mnichově, a Krestovský stadion v Petrohradu,“ doplnila výkonná ředitelka Prokopová s tím, že právě domovský stadion petrohradského Zenitu s kapacitou osmašedesáti tisíc míst hostil semifinále Francie s Belgií a líté boje o třetí místo mezi Belgií a Anglií.

Společnost Alcaplast založili manželé Radka Prokopová a František Fabičovic jako čistě rodinný podnik v roce 1998. V současnosti má 6 dceřiných společností v zahraničí a exportuje do více než 60 zemí světa. Zaměstnává na 550 lidí, kteří pracují ve čtyřech výrobních halách na celkové ploše 60 000 metrů čtverečních. Jako největší výrobce sanitární techniky ve střední a východní Evropě vyváží Alcaplast na 70% svých produktů do zahraničí. Ve filozofii společnosti hrají kvalita a design klíčovou roli. Prémiová značka ALCA představuje řadu elegantních a krásných výrobků s vysokou užitnou hodnotou. Alcaplast je tvůrcem nových trendů v sanitární technice. Spolupráce s předními českými designéry při tvorbě nových výrobkových řad mu přinesla řadu ocenění, například Red Dot Award za kolekci ovládacích tlačítek FLAT.

(tz)