Zelenou nebo růžovou? Turisté si mohou vybrat barvu lanovky na Ještěd

Zbrusu nový barevný kabát s výrazným innogy brandingem dostaly dvě kabiny visuté lanovky na libereckou dominantu Ještěd. Turisté si nyní mohou vybrat, zda nahoru pojedou v zelené nebo růžové kabině. Podle průzkumu mezi fanoušky innogy na Facebooku je oblíbenější zelená varianta. Pro jízdu na Ještěd by si ji zvolily dvě třetiny hlasujících.
Liberecká lanová dráha je už třetí lanovkou v České republice v barvách innogy. Druhou sezonu mají branding innogy ochranné bubliny na sedačkové lanovce innogy Line ve Špindlerově Mlýně, loni přibyla barevná kabinka v Černohorském expresu v Janských Lázních.
„Partnerství se třinácti horskými areály nám stále více funguje i v létě. V posledních letech masivně narostla návštěvnost tuzemských horských středisek. Jen za loňské léto navštívilo naše partnerské areály více než 1,4 miliónu návštěvníků. Z innogy se díky oblíbenosti českých hor stává nejen partner českého lyžování, ale i české turistiky,“ uvedl ředitel komunikace innogy Martin Chalupský.
Projekty podpory lyžování a filmu se velmi výrazně podílejí na systematickém růstu známosti značky innogy v Česku. „Dnes už atakujeme hranici 75 procentní známosti značky, což je po dvou letech na trhu skvělý výsledek,“ doplnil Martin Chalupský
Lanovka na Ještěd je jednou z nejpřitažlivějších atrakcí Liberce. Poprvé se rozjela už v létě roku 1933, v letech 1971 až 1975 prošla zásadní rekonstrukcí. Jde o unikátní dvoukabinovou lanovku založenou na kyvadlovém systému.
Jedna kabina unese 35 lidí a dokáže vyvinout rychlost 36 kilometrů za hodinu. Délka trati dosahuje 1188 metrů. Dolní stanice je v nadmořské výšce 600 metrů, vrchní pod Ještědem o 400 metrů výš. V nejvyšším bodě se lanovka dostává 30 metrů nad zem. Na Ještěd jede čtyři minuty a drží ji lano o průměru pěti centimetrů.

(tz)