Prazdroj – TOP odpovědná firma

Plzeňský Prazdroj se na včerejším předávání cen BpS TOP odpovědná firma, do kterého se letos přihlásilo 75 firem s více než stovkou strategií a projektů, stal jednou z nejúspěšnějších českých společností. Letošní čtyři ocenění pro Prazdroj navazují na jeho úspěchy z minulých let a jsou výsledkem systematického přístupu a práce Prazdroje v oblasti firemní odpovědnosti.

Plzeňský Prazdroj se umístil mezi top 5 v prestižní kategorii Best Of TOP Odpovědná velká firma. Porota svým výběrem ocenila jeho dlouhodobý odpovědný přístup k podnikání, zaměstnancům i dodavatelům, trvalou péči o životní prostředí, ale i podporu, kterou pivovar věnuje rozvoji komunit a veřejného prostoru v místech výroby. „Tohoto prestižního ocenění si velice vážíme. Společenská odpovědnost je pro nás přirozeným způsobem podnikání. Jakožto odpovědný výrobce alkoholických nápojů a tradiční česká firma působící v několika regionech České republiky považujeme odpovědné chování za podmínku dlouhodobě udržitelného rozvoje naší společnosti,“  říká manažerka firemní odpovědnosti Plzeňského Prazdroje Monika Matyáštíkova.

Prazdroj získal včera další tři zlaté certifikáty. První z nich je za projekt Nezastavitelní značky Birell, který pomáhá lidem s handicapem začít znovu sportovat. Druhý zlatý certifikát má Prazdroj za přístup k diverzitě, a to díky podpoře pracovních týmů složených z žen i mužů a lidí různého věku. Poslední ocenění je pak za reporting.

  • Ceny BpS Top odpovědná firma udílí platforma Byznys pro společnost, první certifikáty byly rozdány již v roce 2004. Cílem projektu je zvýšit povědomí veřejnosti o významu udržitelného a odpovědného podnikání a podpořit jeho rozvoj v ČR. Plzeňský Prazdroj se v posledních letech umisťuje pravidelně na předních příčkách.
  • S exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj lídrem mezi výrobci piva v regionu a největším exportérem českého piva.

(tz)