DB Schenker uklízí Česko

Celorepubliková dobrovolnická akce Ukliďme svět, ukliďme Česko není v logistické společnosti DB Schenker žádnou neznámou. Dobrovolníci z řad jejích zaměstnanců se úklidů přírody už několik let pravidelně účastní. Od letošního roku se však DB Schenker stává také logistickým partnerem celé iniciativy. Ve svém skladu v Brně-Blučině skladoval a kompletoval materiál od dalších partnerů akce do balíčků, které se od minulého týdne distribuovaly organizátorům po celém Česku.

 

Hlavní roli v úklidu černých skládek a odpadků v přírodě vždy hrají dobrovolníci, kteří navléknou rukavice, vezmou do rukou hrábě a lopaty, a ve volném čase neváhají vyrazit uklízet své okolí. Pro to jsou ale zapotřebí také stovky kilogramů materiálu, jako například pytle na odpad, ochranné pomůcky, nářadí a mnoho dalšího. S tím, jak se celá iniciativa rozrůstá a roste počet úklidů, je potřeba zajistit, aby se všem dobrovolníkům dostalo včas potřebné vybavení. O kompletaci „úklidových setů“ se letos poprvé jako logistický partner bezplatně postarala společnost DB Schenker.

„Zodpovědný přístup k životnímu prostředí máme pevně ukotvený v našich firemních hodnotách. Naši zaměstnanci se jako dobrovolníci, často i s rodinami, již několik let zapojují do úklidu přírody, takže je nám iniciativa Ukliďme Česko velmi blízká. Uvítali jsme, když se na nás její organizátoři obrátili s poptávkou logistických služeb. Rádi pomůžeme dobrému projektu, jehož zázemí není velké, ale jeho přínos pro Českou republiku obrovský,“ říká ke spolupráci s iniciativou Ukliďme Česko Tomáš Holomoucký, ředitel společnosti DB Schenker.

Nejbližší akce Ukliďme Česko se koná v sobotu 6. dubna 2019 a zapojí se do ní i zaměstnanci DB Schenker z poboček v Liberci nebo ve středočeských Strančicích. Na začátku května se pak dobrovolníci z DB Schenker zaměří na úklid břehu Berounky. Ve spolupráci s CHKO Křivoklátsko se totiž úklidu a péči o zeleň věnují již několikátým rokem.

V loňském roce se do 3295 úklidů v celé České republice zapojilo téměř 135 000 dobrovolníků, z toho 87 000 dětí a z přírody bylo odklizeno celkem 2 113 tun odpadu. V letošním roce se očekává účast více než 150 000 lidí.

DB Schenker je jedním z předních světových poskytovatelů integrovaných logistických řešení a globálních spedičních služeb. Zajišťuje mezinárodní výměnu zboží formou silniční, železniční, letecké a námořní přepravy. Je specialistou na řízení dodavatelského řetězce a poskytování komplexních logistických řešení – od přeprav, skladování a distribuce až po řízení toku informací. Kromě inovačních řešení nabízí komfort komplexních služeb, individuální přístup, vysokou profesionalitu a oporu spolehlivého partnera. Disponuje širokým technickým, technologickým i kapitálovým zázemí.

Celosvětová síť DB Schenker zahrnuje 130 zemí, kde zaměstnává přes 91 tisíc spolupracovníků. Na každém kontinentu jsou pobočky DB Schenker klíčem k těsné blízkosti k zákazníkům a umožňují organizovat přepravu zboží po celém světě. DB Schenker je součástí německého koncernu Deutsche Bahn, divize logistiky.

V České republice má DB Schenker prostřednictvím Schenker spol. s r. o. silné zastoupení – 1800 kvalifikovaných spolupracovníků na 22 pracovištích po celé České republice. Díky tomu dokáže být svým zákazníkům a obchodním partnerům co nejblíže a pružně reagovat na jejich požadavky. Při poskytování služeb společnost dbá na ochranu životního prostředí a zdrojů. Rovněž přebírá aktivní roli při utváření sociálního a ekonomického prostředí a snaží se přinášet užitek nad rámec společnosti.

DB Schenker patří podle žebříčku Czech Top100 mezi 250 nejvýznamnějších firem v České republice.

(tz)