Pět hot tipů pro prodej letadla

Z každého majitele soukromého letadla se obvykle časem stává prodávající. V dnešním článku vám přinášíme pár rad, jak prodat své soukromé letadlo za tržní cenu a na co byste si v procesu prodeje měli dát pozor.

Pokud jste se rozhodli prodat své letadlo, měli byste zvážit hned několik parametrů, které jsou důležité pro úspěšný prodej. V současných tržních podmínkách jsou na nová letadla běžně poskytovány nemalé slevy, a proto je nutné, aby vaše letadlo bylo řádně připraveno k prodeji a splňovalo co nejširší spektrum požadavků.

Důležité dokumenty

Zajistěte také, aby veškerá řešení menších incidentů, oprav a údržby vašeho letadla byla řádně zdokumentována. Každý kupující by měl předem vědět, které opravy a údržby byly na letadle provedeny. Tím předejdete zbytečným problémům a vzbudíte důvěru kupujícího díky dodržování řádné péče o letadlo.

Plánování

Velmi také doporučujeme naplánovat nejlepší čas pro prodej vašeho letadla. Letadlo je pouze jedním z aktiv v rámci celé podnikové struktury. Zjistěte proto, jaké bude mít prodej letadla daňové dopady na ostatní subjekty. Pokud je navíc v letadle plánováno více údržby, doporučujeme čas prodeje naplánovat tak, aby se shodoval s touto údržbou a vyhnout se tak případným dalším prohlídkám. Načasování prodeje může v konečném důsledku ovlivnit také daně a cashflow firmy. Proto doporučujeme čas prodeje letadla plánovat s předstihem.Opravdu chcete své letadlo prodat? Chcete své letadlo prodat proto, že si chcete koupit nové? Jak již bylo uvedeno výše, je velmi důležité naplánovat správný čas prodeje a zvážit cenovou atraktivitu ve srovnání s konkurenčními nabídkami letadel.

Vyberte kvalitního brokera

„Před prodejem vlastního letadla je velmi důležité najít důvěryhodného, kvalitního brokera s globálními prodejními zkušenostmi, který vám s prodejem pomůže. Brokeři znají trh soukromých letadel, vědí, kde a jak oslovit potenciální kupce a pomohou s veškerou prodejní dokumentací, “řekl Marian Jančařík, obchodní ředitel společnosti Colibri Aircraft.

Velmi důležitou součástí prodejního procesu jsou také online média. Zeptejte se proto firmy, která vás bude při prodeji zastupovat, jak využívají online média a proveďte kontrolu zmínek na internetu. Brokeři by měli být proaktivní: budete potřebovat reklamu, networking, telemarketing, práci se sociálními médii a další.

Letadlo musí být čisté

Pravidelné čištění bude vaše letadlo udržovat v dobrém stavu a bude stále vypadat jako nové. Čistota letadla je dvojnásob důležitá v případě, že své letadlo chcete prodat za dobrou cenu. V rámci prodejního procesu se jedná o velké plus a náklady versus výhody, které pravidelný úklid přinese, jsou v tomto případě exponenciální.

Společnost Colibri Aircraft se specializuje na marketing, prodej a nákup olétaných soukromých letadel po celém světě.

Web: www.colibriaircraft.com