I muži by měli užívat kolagen

Kolagen je životně důležitá bílkovina, která se nachází všude v lidském těle, nejen v kostech, jak se lidé mylně domnívají. Kolagen zajišťuje totiž správnou funkci vaziv, kloubů, chrupavek, vlasů, nehtů, očí (tvoří vysokou procentuální část bělma) a částečně i zubů.
Kolagen má celkový pozitivní vliv na lidský organismus, podporuje práci všech buněk tvořících lidské tělo. Jeho produkce se ale se stárnutím těla snižuje, kolem 45. roku života ustává úplně, projevy stárnutí se projevují všude, od kloubů po kůži. Tento proces můžeme brzdit tím, že si kolagen dodáváme zvenčí – tělo ho přijímá a distribuuje tam, kde je ho potřeba.
Kolagen je důležitý pro manažery i sportovce

Sedavý způsob zaměstnání nebo naopak aktivní styl života se nutně musí někde podepsat a to bez ohledu na věk. Ať už sedíte u počítače a nebo si naopak dáváte do těla ve fitness, hrajete fotbal, nebo golf, vaše tělo i svaly dostávají pořádně zabrat. Každý sport a dokonce i ten rekreační je zároveň zátěží pro celé tělo! Chrupavky musí při sportu odolávat intenzivnímu zatížení, tím vznikají mikrotrhliny a může dojít až k jejich mechanickému opotřebení, bolesti kloubů a rozvoji artrózy. Doplněním kolagenu mohou i muži účinně předcházet mechanickému opotřebení pohybového aparátu a tím již zmíněným problémům. Kolagen je pro naše tělo stejně důležitý jako voda. Neobejdou se bez něj vrcholoví i rekreační sportovci, kterým pomáhá zároveň i při svalové regeneraci. Pokud budete chtít být aktivní i v pokročilém věku, měli byste kolagen pravidelně doplňovat.
Jak?

Například pravidelným užíváním. Výrazně tak zpomalíte třeba stárnutí pokožky, vyhladíte drobné vrásky, či zlepšíte kvalitu a růst vlasů i nehtů. A nejen to. Kolagen si nejúčinněji dodáte jeho pitím. Aby se vstřebal a účinkoval tak, jak má, musí být živý, tedy bio-aktivní, nejvíce podobný lidskému kolagenu. Pak s ním naše tělo dokáže pracovat jako s vlastním.
Kolagen se zatím vyrábí výhradně ve formě prášku, který se jednoduše rozpustí a vypije. Stejně důležitý je i jeho původ (ideálně mořský), množství v denní dávce a samozřejmě jeho kvalita. Skvělou volbou je Inca Collagen, který je navíc bezlepkový a raw. Jde o prémiový kolagen, který je ověřený a oblíbený mezi zákazníky. Jde o českou značku, kterou založila podnikatelka Romana Ljubasová.
,,Inca Collagen je kolagen pro muže. Líbí se mi ti, kteří se starají o sebe stejně dobře jako o svůj business. Svědčí to o jejich kvalitě života. Chtějí být v kondici, a to je zodpovědné. Užívání Inca Collagenu mohu samozřejmě mužům doporučit, jen tak zůstanou bezpečným přístavem nejen pro svoje partnerky, ” uvedla Romana Ljubasová.

www.incacollagen.cz