První e-Traveller dorazil do Česka, bude vozit lyžaře

Od října letošního roku mohou zákazníci v České republice objednávat nový e-Traveller se 100% elektrickým pohonem. První český klient si ve čtvrtek 17. prosince ve Špindlerově Mlýně převzal svůj nový vůz. Právě včas, vzhledem k blížící se lyžařské sezóně, první e-Traveller totiž bude sloužit k ekologické přepravě lyžařů na sjezdovky.

Model Peugeot Traveller byl na český trh uveden v září roku 2016. Svou praktičností, velkorysou prostorností a schopností zajistit komfortní přepravu až devíti osobám si brzy získal přízeň soukromých i firemních zákazníků. Do dnešního dne registroval v Česku takřka 2 200 prodaných vozů. V polovině letošního roku byla oznámena elektrifikace modelové řady Traveller a tento model, stejně jako jeho užitkový bratr Expert, dostal možnost jezdit zcela bezemisně díky novému 100% elektrickému motoru o výkonu 100 kW (136 k).

Od října letošního roku mohou zákazníci v Česku elektrickou verzi nazvanou e-Traveller objednávat. Mezi prvními, kteří se pro elektrický pohon rozhodli, byl management hotelu Adam ve Špindlerově Mlýně. Klient vůz zakoupil u koncesionáře značky Peugeot, Olfin Car Palace v Hradci Králové. První e-Traveller bude sloužit k ekologické přepravě lyžařů z hotelu na krkonošské svahy. Vůz v luxusní výbavě VIP Business a v sedmimístném provedení je zárukou dostatečného prostoru pro cestující i jejich lyžařskou výbavu.

Peugeot e-Traveller tak může přispět k rozvoji ekologické dopravy v horských oblastech, jak naznačuje jednatelka hotelu Adam, Marcela Janouch Gajdáčková: „Na ochranu přírody se přijímají usnesení. Vládní, nadnárodní, evropská, celosvětová. Ale! Je potřeba je také naplňovat. Každý sebemenší krůček k ochraně přírody chrání také nás – lidi. Náš hotel se rozhodl takový jeden krůček udělat. Pořídili jsme sem plně elektrickou dodávku pro sedm lidí Peugeot e-Traveller určenou především pro odvoz lyžařů na sjezdovky. Třeba nás budou následovat další a Špindlerův Mlýn postupně zbavíme exhalací ze spalovacích motorů. A sníh bude zase bílý,“ říká Marcela Janouch Gajdáčková, a pokračuje: „V této souvislosti je potřeba poděkovat vedení města, které v této nelehké době vychází vstříc i nám, kteří zde podnikáme. Vnímáme to společně jako vklad do doby, kdy se budou moci vrátit do hor návštěvníci, aby se znovu cestovnímu ruchu mohlo dařit.“

Peugeot e-Traveller je v prodeji v České republice za akční zaváděcí cenu 869 900 Kč bez DPH (platí pro verzi e-Traveller Active Standard Electric 100 kW, 50 kWh). Kompletní servis na dva roky nebo 70 000 km je zdarma. V současné době lze objednávat e-Traveller výhradně s menší baterií o kapacitě 50 kWh, od ledna 2021 však bude nabídka rozšířena o možnost objednání baterie o kapacitě 75 kWh poskytující dojezd až 330 km dle WLTP. Cenový rozdíl oproti vozu vybavenému menší baterií bude představovat 160 000 Kč.

PEUGEOT

Značka Peugeot vstupuje do éry přechodu na nové zdroje energií s nadšením, vědoma si své síly z hlediska technologií a elektrifikace. Stimulující řízení na vysoké úrovni, elegantní design, nekompromisní kvalita – to vše jsou vlastnosti ztělesňující závazek značky vůči zákazníkům, které přispívají k emocím, jež každý vůz Peugeot probouzí. Značka Peugeot je s 10 000 prodejními místy zastoupená ve více než 160 zemích světa, v roce 2019 prodala téměř 1 500 000 vozů. Peugeot v sobě spojuje hledání dokonalosti, perfektní vzhled a intenzivní emoce a usiluje o to, být špičkovou globální značkou.

(tz)