Češi se obávají ohrožení svobody více, než nákazy samotné

Zatímco naše vláda a politická reprezentace pokračuje v plošném omezování svobody a zdravého života nás všech, Zdravé fórum se rozhodlo zjistit, co si o tom myslí naše společnost.
Zdravé fórum objednalo u agentury Phoenix research on-line exkluzivní detailní výzkum, který zjišťoval na reprezentativním vzorku 1011 obyvatel ČR, jak vnímají naši občané situaci okolo koronavirové krize. Vyplývá z něj, že 51% lidí u nás se obává ohrožení svobody, zatímco nákazy COVIDem se obává 27% lidí. A pouze 29% lidí se domnívá, že vládní opatření proti šíření tohoto onemocnění mají smysl.

Celý průzkum:

http://zdraveforum.cz/texty/Pruzkum_covid_zdraveforum.pdf

O nás

Zdravé fórum je občanská iniciativa, která si klade za cíl spojit rozumně uvažující
odpovědné lidi, kteří se nechtějí vzdát svých práv a svobod a kteří se chtějí podílet na
záchraně dětí a jejich budoucnosti. Jsme přesvědčeni, že nepromyšlená opatření Vlády ČR v době koronavirové krize vedou naši společnost do krize mnohem hlubší a mnohem dlouhodobější. Jsme přesvědčeni, že odpovědnost za řešení současné situace by měla být přenechána zejména lidem samotným. A že státní moc by se měla zaměřit na pomoc a podporu, nikoliv na represi a likvidaci demokratických hodnot, postupně se rodících od roku 1989. Jsme pro to, aby se děti vrátily do škol bez jakýchkoliv omezení a aby se Česká republika co nejdříve vrátila k normálnímu životu,
samozřejmě společně s cílenou, odbornou a účinnou ochranou těch nejohroženějších.

(tz)