Nejlepší pro seniory je PENNY

PENNY Novohradská v Českých Budějovicích zvítězilo v soutěži „Obchod přátelský k seniorům a osobám se zdravotním postižením“. Soutěž v kraji uspořádala Seniorská občanská společnost z. s. Prachatice za podpory Krajského úřadu Jihočeského kraje a prodejna PENNY byla nejlépe hodnoceným obchodem z celkových 27 v kategorii supermarketů.
„Každé takové ocenění nebo výsledek, který navíc vzniká na místní úrovni, tedy od lidí, kteří v místě skutečně žijí a denně naše obchody navštěvují, je pro nás potvrzením toho, že děláme svoji práci dobře, a že naplňujeme to, co je naším cílem, tedy být dobrým, vstřícným a přátelským sousedem. Právě senioři a osoby se zdravotním postižením jsou lidé, kteří potřebují blízkost, snadnou dostupnost a mít možnost nakoupit kvalitní a cenově výhodné produkty, a to je to, co nabízíme,“ okomentoval výsledek Tomáš Kubík, manažer komunikace PENNY.

Porota v průběhu dvou let 2019 a 2020 hodnotila obchody v rámci osobních návštěv, formou anket porovnání cenové úrovně a fiktivních nákupů srovnatelných položek. „Zjišťování cenové úrovně jsme doplnili fiktivním nákupem o čtrnácti položkách. Výsledky byly velmi podobné. Na cenách většině seniorů pořád záleží, ale více než dříve se zajímají i o kvalitu a původ potravin. Kromě ceny jsme hodnotili dalších sedm kritérií. Dostupnost veřejnou dopravou, sortiment, zejména pokud jde o dietní potraviny, ochotu personálu, pohodlí při nákupu, možnost vrátit zboží, správné označení cenami a zvláštní výhody pro zákazníky“ popisuje hodnocení Blažena Frcalová ze Seniorské občanské společnosti.

PENNY dlouhodobě klade důraz na dostupnost svých prodejen. Cílem PENNY je postupně vyplňovat prázdná místa na mapě České republiky, zkracovat vzdálenosti, být lidem stále blíž a nabízet jim za výhodné ceny nejkvalitnější produkty s důrazem na české a lokální dodavatele. Svoji síť takřka 400 prodejen po celé České republice neustále rozšiřuje. Jen v loňském roce otevřelo hned 8 nových prodejen, a to v Praze Holešovicích, středočeských Řevnicích, Týnci nad Labem, Netolicích, Ivanovicích na Hané, Hořicích, Chocni a v Rožmitále pod Třemšínem. Letos se pak dočkali obyvatelé v Jilemnici a Dobrovici a výstavba nových prodejen začala v Počátkách, Kolíně, Děčíně nebo Volarech.

Seniory podporuje PENNY už od roku 2017, kdy začalo úzkou spolupráci s Nadací Krása pomoci, která se o seniory stará. Od té doby přispělo na chod nadace i jejím klientům částkou přes 3 miliony korun. Péči o seniory podpořilo PENNY i při příležitosti modernizace prodejen v Plzni v roce 2019, když darovalo finanční dar na charitní a pečovatelskou péči Městské charitě Plzeň.

(tz)