Čtvrt milionu z AGC Automotive pošlou na pomoc lidem a obcím po tornádu

Zaměstnanci i samotná firma AGC Automotive Czech nashromáždili přes čtvrt milionu korun, které pošlou lidem a obcím na jižní Moravě a Lounsku nedávno poničené tornádem a bouřemi. Větší část peněz, přes 163.000 korun, mezi sebou vybrali zaměstnanci. Firma pak přispěla 100 tisíci korun.

„Tomáš Brokeš, personální ředitel AGC Automotive Czech: „Cítili jsme ve firmě velkou ochotu lidí pomoci postiženým na jižní Moravě po katastrofální bouři doprovázené nevídaně silným tornádem. Proto jsme ve spolupráci s Ústeckou komunitní nadací a prostřednictvím našeho benefitního systému zorganizovali sbírku pro postižené. Jsme mile překvapeni, kolik prostředků naši zaměstnanci na pomoc lidem na druhé straně republiky mezi sebou nasbírali. Více, než výše nasbíraných prostředků je ale důležitá ochota pomoci a sounáležitost, kterou naši zaměstnanci tímto projevili. Všichni si zaslouží velký dík. Věříme, že pomohou tam, kde to nejvíce potřebují.“

Největší část prostředků, téměř 180.000 korun půjde z Chudeřic do městské části Hodonína – Pánov. „Tato část města byla tornádem značně poškozena a bohužel zde zemřeli i lidé. Protože byl Pánov tak trochu mimo pozornost médií i veřejných sbírek, rozhodli jsme se pomoci právě zde. Část prostředků půjde na přímou finanční pomoc občanům Pánova, kteří přišli o domy nebo byly značně poškozeny. Další část peněz pak bude směřovat do obnovy komunikací, chodníků a zeleně v této městské části,“ doplnil Lukáš Vavřina z personálního úseku AGC Automotive Czech, který sbírku ve firmě pomáhal organizovat.

Dalších zhruba 65 tisíc korun shromážděných prostřednictvím sbírky na portálu darujme.cz bude rovnoměrně rozloženo mezi postižené obce na jižní Moravě. „Chtěli jsme také podpořit některou z obcí v regionu, které byly postiženy ve stejném období jako jižní Morava. Firma proto daruje 20.000 korun takto zasaženým obcím na Lounsku,“ dodal personální ředitel AGC Automotive Czech.

Závod v Chudeřicích patří mezi největší a nejkomplexnější evropské výrobce autoskel a je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC. Zaměstnává kolem 1700 lidí. Firma patří do skupiny AGC, která je největším světovým výrobcem plochého skla.

(tz)