Pět medailí pro pivovar Samson z degustační soutěže World Beer Awards

Pivovar Samson zazářil na londýnském klání mezinárodní degustační soutěže World Beer Awards. Nejstarší budějovický pivovar dosáhl nového rekordu a z letošního ročníku soutěže si přivezl hned pět medailí.
Navázal tak na úspěchy z minulých let, a to už počtvrté v řadě. Jako nejlepší pivo ve své kategorii byl vyhlášen speciál Samson BOCK a zlato v segmentu nealkoholických a nízkoalkoholických piv získalo i Pito. Stříbro si z Londýna veze Samson ležák jedenáctka. Bez ocenění nezůstala ani novinka Nachmelený ležák i tradiční dvanáctka s bronzovými medailemi. BOCK a Pito navíc postupují do celosvětového kola.
World Beer Awards je mezinárodně uznávaná prestižní degustační soutěž, která vybírá ta nejlepší piva v nejrůznějších kategoriích. Patří k absolutní špičce pivních evropských klání. O výsledcích soutěže rozhoduje odborná porota, jejíž členové z celého světa jsou kapacitami ve svém oboru.

Pivovar Samson si v minulém roce z Londýna přivezl stříbrnou medaili za speciál BOCK v kategorii nejlepší ležák typu „Bock“. O rok dříve to zase byly dvě zlaté medaile, jedna za nejlepší nealkoholické pivo České republiky a druhá za nejlepší tmavý ležák, jeden celosvětový titul World’s Best Lager Bock pro Samson BOCK a ještě bronzová medaile za světlý ležák českého typu vařený v České republice. V roce 2018 to byla zlatá pro Samson ležák za nejlepší ležák českého typu a stříbrná pro Pito za nejlepší nealkoholické pivo v České republice.

„Takový úspěch nemá v novodobé historii našeho pivovaru obdoby. Pět ocenění z takto uznávané celosvětové soutěže nám udělalo obrovskou radost. Zároveň cítíme velikou zodpovědnost v další práci, abychom vysokou kvalitu udrželi a dále se zlepšovali,“ říká Daniel Dřevikovský, generální ředitel Pivovaru Samson. „Zájmy spotřebitelů jsou pro nás vždy na prvním místě a budeme i nadále vynakládat veškeré úsilí, abychom dodávali ta nejlepší piva,“ dodává. Pivovar pokračuje ve zlepšování svého zázemí: do konce roku bude zrekonstruována sudová linka a celkovou renovací letos prošla také pivovarská prodejna, kde je kromě kompletního sortimentu k mání například i čerstvě stáčený nepasterovaný ležák.

„Největší radost mám z ocenění Nachmeleného ležáku. Jedná se o pivo opravdu jedinečné chuti. Má výrazné chmelové aroma, přičemž je ale výborně pitelné a zanechává lahodný dojem po napití. Vybalancovat takovou harmonii už vyžaduje opravdové zkušenosti. A náš tým v testu na mezinárodní soutěži obstál,“ hodnotí sládek Pivovaru Samson, Radim Lavička. Novinka Nachmelený ležák byla uvedena na trh minulý rok.

Pivovar Samson, a.s. patří do společnosti AB InBev, která je největším světovým výrobcem piva. Mezi další značky tohoto koncernu patří například Stella Artois, Corona, Leffe či Beck´s. Samson je nejstarším českobudějovickým pivovarem, což hrdě zdůrazňuje i na svých nových etiketách. Stabilně vysokou kvalitu produkce Pivovaru Samson dokazují mnohá ocenění z prestižních degustačních soutěží. Čelní příčky ve svých kategoriích získává Samson nejen opakovaně v Londýně na World Beer Awards, ale ceny si dále přivezl z Austrálie (Australian International Beer Awards), Belgie (Brussels Beer Challenge) a soutěží Pivo České republiky či z degustací českých pivních znalců v rámci První pivní extraligy.

(tz)