Chceme lidem ulehčovat cestu k pohybu

Tereza Vyhnálková

Sazka je zajímavá nejen z hlediska businessu, ale také tím, co vrací společnosti zpět. Má unikátní CSR model stojící zejména na podpoře sportu. Kromě širokého spektra projektů směřujících k motivaci dětí a mládeže se hýbat je také dlouhodobým generálním partnerem Českého olympijského týmu. Otázky na toto téma mířily k Tereze Vyhnálkové, která má sociální zodpovědnost firmy Sazka na starosti.

Letní olympijské hry jsou za námi. Jaké byly vaše firemní aktivity směrem k tomuto světovému klání?

Od roku 2017 podporujeme jako generální partner Czech teamu olympioniky celoročně, aby se na olympijské hry mohli vypravit a také řádně připravit. Letos jsme se poprvé věnovali také divákům. Stali jsme se hlavním sponzorem Sazka studia Stromovka, které lidem denně zprostředkovávalo tokijskou atmosféru, rozhovory, debaty a zajímavosti z olympiády. Vše se vysílalo na nové internetové televizi Czech team TV.

Zaštítili jste také nějaké sportovní aktivity na Olympijských festivalech v Praze a Brně?

V Praze jsme měli stanoviště Sportu v okolí a Sazka Olympijského víceboje. Nakoupili jsme k té příležitosti bumberbally (pozn. redakce – menší zorbingové koule) pro děti i dospělé. Dá se v tom do sebe vzájemně narážet nebo dělat kotouly. O atraktivitě stánku nepochybujeme, protože se na bumberbally stála téměř neustále fronta. Sama jsem si v tom udělala několik kotrmelců. Na stánku si děti také mohly vyzkoušet disciplíny Sazka Olympijského víceboje a získat částečný diplom s doporučením vhodných sportů.

Olympiáda v Pekingu bude za pár měsíců. Plánujete něco také na zimní festivaly?

Pořad Sazka studio Stromovka si zatím teprve vyhodnocujeme. Nicméně se nám líbí, že jsme zejména v době covidu mohli divákům zprostředkovávat dění z olympiády na druhém konci světa. Hodně přemýšlíme rovněž o možnostech prezentace Sazky u konkrétního sportoviště na festivalu. Opět bychom rádi propojili dohromady zábavu a sport. Zatím ještě ale není ani jasné, ve kterých městech festivaly budou.

Určitě toho ale sponzorujete daleko více… Na co ještě jste tedy zaměřili pozornost?

Letos jsme se začali koncepčně věnovat podpoře cyklistiky. Jsme generálním partnerem Sazka Tour, Závodu míru U23 a Závodu míru Juniorů. Jde o profesionální závody, proto jsme jako nadstavbu vymysleli rozhýbávání dětí v regionu konání závodu. Během vyhlašování výsledků předáváme v rámci všech závodů vždy jízdní kola a helmy do místního Dětského domova. Pohled na děti, která ta kola už nechtějí dát z ruky, je úžasný.

Když se tolik věnujete podpoře sportu, sportuje i celá Sazka?

Pochopitelně se snažíme ke sportu inspirovat i zaměstnance a jejich rodiny. Na léto máme vyhlášenou cyklistickou challenge o najeté kilometry. V nové budově máme kolárnu se zázemím, aby lidé jezdili na kolech i do práce. Dále budujeme pro zaměstnance nové fitness centrum a zajišťujeme jim Multisport karty. Mimo jiné Sazka podporuje také sportovní teambuildingy. Například členové managementu si společně vyrazili na kola do Beskyd, aby se projeli po trase závodu Sazka Tour.

za rozhovor poděkovala Eva Brixi