Vozy ŠKODA opět uspěly v anketě Fleet derby – Flotila roku

Vozy ŠKODA slaví úspěch v odborné anketě Fleet derby –
Flotila roku 2022, která již tradičně vybírala nejlepší firemní automobily. Vítězství ve svých kategoriích si odnesly modely FABIA a ENYAQ iV. První dominoval mezi referentskými vozy, druhý kromě hodnocení ekologických vozů ovládl i absolutní pořadí samostatné kategorie Flotilové elektroauto roku.

Značka ŠKODA je v této anketě každoročně úspěšná a v minulosti triumfovala s mnoha svými modely. Tentokrát se porotci a čtenáři magazínů Business Car a Flotila přiklonili ke dvěma modelovým řadám, které považují za nejlepší flotilové automobily ve svých třídách.

Nová FABIA ovládla kategorii Referentské vozy, elektromobil ENYAQ iV si pak odnesl vítězství v kategorii Ekologické vozy a současně se stal absolutním vítězem zvláštní samostatné kategorie Flotilové elektroauto roku, jejíž pořadí určuje výhradně hlasování odborné poroty složené z fleetových
manažerů.

„Těší nás, že jsme opět dokázali porotce přesvědčit o přednostech našich vozů,“
komentoval výsledky ankety vedoucí prodeje ŠKODA AUTO Česká republika Jan Pícha. „Čeští zákazníci dlouhodobě oceňují spolehlivost, kvalitu a vysokou užitnou hodnotu všech našich modelových řad. K oblibě vozů ŠKODA dále přispívají příznivé provozní náklady, snadná dostupnost servisu a v neposlední řadě stabilní zůstatková hodnota při následném prodeji, což je z pohledu fleetových manažerů zásadní parametr,“ dodal Jan Pícha.

ŠKODA ENYAQ iV potvrzuje výsledky ankety i svými prodejními čísly, neboť je jasnou jedničkou českého trhu v segmentu elektromobilů, když bylo vloni zaregistrováno 738 nových vozů. ŠKODA FABIA se u nás již více než dvě desetiletí řadí k nejprodávanějším vozům na trhu. Za rok 2021 se dokonce stala prodejní jedničkou. V loňském roce vstoupila na trh již 4. generace tohoto úspěšného malého modelu a od spuštění předprodeje v květnu 2021 eviduje české zastoupení mladoboleslavské automobilky přes 10 tisíc objednávek.

V hodnocení odborníků i čtenářů se odráží nejen typická přednost vozů ŠKODA, kterou je vysoká zůstatková hodnota, ale také nadstandardní služby, které poskytují tzv. fleetová centra v oblasti prodeje a servisu. Aktuálně jich v autorizované obchodní síti ŠKODA AUTO Česká republika funguje 36 a jejich rovnoměrné rozmístění po celém území ČR vychází vstříc firemním klientům ze všech regionů. Kromě prodeje nových vozů poskytují další specifické služby zaměřené na potřeby fleetových zákazníků v oblastech předprodejního poradenství, optimalizace vozových parků a nákladů na flotilovou mobilitu, servisu, distribuce ŠKODA Originálních dílů či flotilového financování
a značkového ŠKODA Pojištění. Fleetová centra disponují rovněž certifikovanými klempírnami, lakovnami a sortimentem ŠKODA Care produktů. V případě potřeby poskytnou zákazníkovi náhradní vozidlo stejné nebo vyšší třídy po dobu servisního zásahu.

Další výhodu pro každéhoa ovládly tradiční anketu Fleet derby – Flotila roku
velkoodběratele představuje záruka rychlého příjmu jeho vozu do servisu a stanovení přesného termínu dokončení opravy. Předváděcí vozidla mají takové specifikace, které odpovídají nejčastějším požadavkům velkoodběratelů. Fleetová centra jsou kapacitně, materiálně i personálně vybavena tak, aby firemním zákazníkům vždy poskytovala kvalitní služby na míru. Přestože je fleetový program primárně zaměřen na klienty s ročním odběrem 20 a více nových automobilů, pamatuje značka ŠKODA i na drobné podnikatele a živnostníky. Ti mohou využít zvýhodněných podmínek již při odběru 2 vozů během 12 měsíců.

(tz)