No Fluff Jobs vybírá IT pozice vhodné pro ukrajinské uprchlíky

Pixabay.com

Portál s nabídkami pracovních míst v IT odvětví spustil speciální sekci s nabídkami pracovních pozic vhodných pro ukrajinské uprchlíky. Jedná se o pozice, které je možné vykonávat na dálku a k nimž není potřebné znát lokální jazyk, pouze angličtinu. Vhodné pozice jsou označené ukrajinskou vlajkou.

Portál No Fluff Jobs vybírá pracovní pozice vhodné pro ukrajinské uprchlíky na základě požadavků uvedených v inzerátu. Jako vhodné jsou vybrané ty pozice, pro jejichž výkon není nutné znát lokální jazyk, ale stačí angličtina. Některé pracovní pozice se vážou ke konkrétnímu městu (portál zobrazuje nabídky nejen z Česka, ale například i z Polska), ale většinu pozic je možné vykonávat na dálku, což znamená, že i po přemístění můžou uprchlíci práci nadále vykonávat. Všechny vybrané pozice jsou k nalezení hned na úvodní stránce a jsou označené ukrajinskou vlajkou. Nabídky lze na stránce vyhledat i heslem „help4ua“. V současné chvíli portál nabízí na 70 vytipovaných pozic a další přibudou.

„Výhoda IT odvětví je v tom, že lze v některých případech pracovat i na dálku. Uvědomujeme si, že pro uprchlíky může být možnost pracovat odkudkoliv klíčová. My, jako portál s nabídkami pozic, vidíme, co který zaměstnavatel požaduje, a na základě toho jsme vyfiltrovali ty pozice, které můžou Ukrajinky a Ukrajinci bez problému vykonávat nyní i mimo své domovy a mimo svou zemi,“ komentuje pomoc Marek Somol, Senior Marketing Specialist v No Fluff Jobs.

No Fluff Jobs působilo v šesti zemích střední a východní Evropy včetně Běloruska. Z důvodu účasti Běloruska na nepřátelských akcích namířených proti nezávislé Ukrajině pozastavila společnost všechny své aktivity v Bělorusku až do odvolání.

(tz)