Dlouholetá partnerství jsou u Peugeotu ceněnou komoditou přinášející vysokou kvalitu

Pro francouzskou automobilku Peugeot mají dlouhotrvající partnerství tradici i vysokou hodnotu. Na mnohaletém trvání dohodnuté spolupráce si značka zakládá, a to ať už se jedná o podporu sportovních či kulturních projektů, tak i o spolupráce na čistě průmyslové bázi. Například Peugeot ve Francii už skoro 35 let sponzoruje volbu Miss France, také tenisové partnerství s French Open překonalo čtvrtstoletí. Podobně to má Peugeot i s výrobními partnery. S francouzskou olejářskou firmou Total spolupracuje už 26 let. Další vztah s velkým potenciálem překonat několik desetiletí má Peugeot s prestižní francouzskou společností Focal.
Focal je považován za předního experta na akustiku. Už před více než 40 lety se etabloval jako referenční značka ve výrobě vysoce kvalitních reproduktorů pro domácnosti, monitorů pro nahrávací studia, sluchátek a audio souprav do automobilů a lodí. Právě pro toto jedinečné know-how v oblasti akustiky a špičkového výzkumu a vývoje zaměřeného na audio zařízení se týmy Peugeot obrátily právě na Focal.

Spolupráce značek Peugeot a Focal začala v roce 2014 a nejprve se týkala koncepčních vozů, například Fractal, Instinct nebo e-Legend. Poté se rozšířila na sériové vozy řady Peugeot: 2008, 3008, 5008 a 508. Akustické technologie firmy Focal se ve vozech Peugeot jednoznačně osvědčily. Zatímco automobiloví vývojáři Peugeotu zapracovali na dokonalém odhlučnění interiéru vozu, Focal doladil akustiku a vyrobil Hi-Fi soustavy nejvyšší kvality. Řidiči auta a všem pasažérům tak tyto týmy zajistily akustický komfort s kvalitou poslechu na té nejvyšší možné úrovni. Posádka vozu tak může zažívat intenzívní pocit z jízdy. Trávit čas ve voze se stává skutečným zážitkem.
Focal samozřejmě nemohl chybět ani u nejnovějšího modelu, Peugeotu 308. Ten se měl z hlediska zvukového zážitku stát skutečným mistrovským dílem. A povedlo se!

Poté, co týmy Peugeotu a Focalu provedly precizní studii strategických částí (obložení, prosklení, atd.) a analýzu rozmístění reproduktorů od palubní desky až po zavazadlový prostor, umístily do vozu Peugeot 308 luxusní Hi-Fi systém Premium Focal® s deseti reproduktory s exkluzivními patentovanými technologiemi. Zvuková atmosféra na palubě je stabilní a přesná, výšky jsou jasné a dokonalé a basy hluboké a silné. Vše si pak špičkoví specialisté na akustiku ověřili mnohahodinovými testy, které provedli ve zvukotěsné komoře a po mnoha kilometrech reálné jízdy na všech typech silnic.

(tz)