Na pobočkách NEY spořitelního družstva nově klienti nakoupí také investiční zlato 

NEY spořitelní družstvo se snaží svým klientům stále rozšiřovat možnosti nakládání s uspořenými finančními prostředky. Obzvláště nyní, v turbulentní době, kdy inflace dávno překročila 10 % a stále stoupá. Nově mohou střadatelé vedle spořicích účtů či termínovaných vkladů na pobočce záložny nakoupit rovněž investiční zlato. Společnost Gold.plus totiž v rámci partnerského prodeje na pobočce NEY spořitelního družstva umístila jeden ze speciálních Au-tomatů – obdobu bankomatu, v němž mohou zákazníci měnit peníze přímo za zlaté cihličky.

„Rozhodli jsme se, že uzavřeme partnerství se společností Gold.plus, kterou považujeme za experta na prodej zlata. Návštěvníci našich poboček budou nyní moci prostřednictvím Au-tomatu Gold.plus nakoupit slitky švýcarské firmy PAMP. Lidé se snaží ochránit své úspory před inflací a ryzí zlato je jednou ze stabilních komodit,“ vysvětlil předseda představenstva NEY spořitelního družstva Lukáš Hartl.
Klienti mají ihned k dispozici slitky o hmotnosti jednoho gramu, deseti gramů či jedné unce (31,103 g). Cena zlata v Au-tomatu bude vždy vycházet z aktuálního kurzu komodity na burze. Pravost slitků si mohou nakupující okamžitě ověřit přes aplikaci Veriscan. „Kompletní informace najdou lidé také na našich webových stránkách,“ řekl Lukáš Hartl.
Zlaté Au-tomaty jsou zákazníkům k dispozici v Praze v OC Nový Smíchov, v nákupním centru Westfield Chodov, na pobočce Exchange na náměstí Franze Kavky, ve Slovanském domě a v neposlední řadě právě na pobočce NEY v pasáži Oasis na Florenci. Drahý kov je dále možné pořídit z hybridních automatů, které umožňují nákup zlata i Bitcoinu, a to v obchodním centru Plaza v Plzni a nově také v Popradu na Slovensku. Do konce roku by jich mělo pro rychlou výměnu peněz za zlato sloužit v České republice přibližně deset. Další budou instalovány příští rok.
„Zlato bylo a je světově uznávanou hodnotou. Jeho cena je z hlediska investice stabilní a vzhledem k omezeným zdrojům – a tedy i nabídce – má a bude mít i nadále rostoucí křivku,“ uzavřel informaci Lukáš Hartl.
(tz)