AAA Auto s rekordním prodejem ojetin

Společnost AURES Holdings, provozovatel sítě AAA AUTO a Mototechna a největší obchodník s ojetými a zánovními vozy ve střední Evropě, meziročně zvýšila tržby o 19 % na 1,013 miliardy eur. Po rekordních prodejích v roce 2022, kdy AURES zobchodoval téměř 90 000 vozů, růst odbytu pokračuje. V prvním čtvrtletí tohoto roku skupina prodala 23 231 vozů, což je nejvyšší objem aut prodaný v prvním čtvrtletí v celé jedenatřicetileté historii firmy. Aby společnost růst objemu obchodů ještě více podpořila, nabídne zákazníkům prověření všech vozidel od Cebia ve své nabídce zdarma.

Celkové tržby skupiny AURES Holdings se v loňském roce meziročně zvýšily o 19 % a poprvé přesáhly miliardu eur – celkem dosáhly 1,013 miliardy €. „Pokud jde o zisk, podařilo se nám úspěšně zmírnit globální inflační tlaky a díky našemu pečlivému omezování nákladů a zavádění automatizace a digitalizace dosáhla naše upravená EBITDA za rok 2022 celkem 50,1 milionů eur, což je oproti roku 2021 růst o 2 %,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva společnosti AURES Holdings, provozovatele sítě autocenter AAA AUTO, Mototechna, Auto Diskont a Driverama.

Skupina v současné době působí na více než šedesáti místech. „Nejnověji jsme otevřeli nové call centrum v Lodži, které začalo fungovat před třemi týdny. V Polsku jsme také vybudovali importně-exportní centrum pro náš přeshraniční obchod v Radvanicích u Vratislavi. Pobočku v Krakově přestěhujeme do mnohem větší lokality a naše nabídka se zde zásadně zvýší ze 170 na 650 aut. V Gdaňsku zvýšíme kapacitu pobočky z 230 vozů na 350. Realizujeme tak naši strategii rozšiřování nabídky vozů v Polsku spíše prostřednictvím navyšování kapacity jednotlivých poboček než otevíráním většího počtu nových. Cílem je letos zvýšit celkový objem prodaných vozů v Polsku oproti minulému roku o 30 % na 26 000 aut,“ řekla Karolína Topolová.

Podobně AURES Holdings v České republice otevřel logistické centrum v Olomouci s plochou 3 200 m2, šesti zaměstnanci a měsíční kapacitou 200 vozů. „V Česku také chystáme rozšíření pobočky v Čestlicích, která se zvětší o 1 000 m2 a nabídka se zvýší z 300 aut na 360,“ dodala Karolína Topolová.

Díky postupnému navyšování kapacit i růstu trhu ojetin má za sebou síť AAA AUTO, Mototechna a Auto Diskont prodejně nejsilnější první čtvrtletí za celých 31 let na trhu. „Za první tři měsíce letošního roku jsme ve skupině prodali 23 231 aut, což je absolutní rekord za první čtvrtletí za celou dobu existence společnosti a růst oproti stejnému období loňského roku o 7 %,“ zdůraznila Karolína Topolová. V České republice se prodalo téměř 13 000 aut, v Polsku 5 390 a na Slovensku 4 836. Skupina tak v 1. čtvrtletí prodávala v průměru přes 260 vozů denně.

(tz)