Pivní knedlík – příloha, která bodne

Pakliže si chcete užít svátečních dnů se vším všudy, tedy i s vařením, vězte, že si skutečně odpočinete, když si vyzkoušíte další recept z Velké knedlíkové kuchařky. Přiblížil se čas zabijaček, sytějších dobrot, gulášů. Není od věci k těm tučnějším připravit pivní knedlík. Že jste ho ještě nejedli? Nevadí. Nyní máte příležitost.

Pivní knedlík:

550 g hrubé mouky
15 g soli
1 vejce
270 ml tmavého nebo i světlého piva
15 g čerstvého droždí
2 rohlíky

Do mouky nalijte pivo a nalámejte droždí na malé kousky. Osolte, přidejte rozklepnuté vajíčko a vypracujte na vláčné těsto.

Rohlíky nakrájejte na kostičky a rovnoměrně do těsta zapracujte. Vytvarujte dva knedlíky a nechte 20 až 25 minut vykynout na teplém místě zakryté plátýnkem.

Vařte 20 minut v osolené vodě. Po vyjmutí na několika místech propíchejte a hned nakrájejte.

Dobrá rada: Příprava tohoto druhu knedlíku je velice jednoduchá. Tím spíše bude pro některé z vás lákadlem, jemuž podlehnete. Uvaříte-li knedlíků více, než dokážete zkozumovat, můžeme si je třeba druhý den ohřát a pochutnat si na nich se stejným gulášem, který už bude rozleželý, chuti ingrediencí správně propojené. Pozor však, neohřívejte v mikrovlnce. Knedlíky je nejlepší ohřát na pařáku, stačí 5 až 7 minut. Napařené knedlíky jsou nadýchané, v případě bylinkovcýh i krásně voní. Podruhé se ty samé kousky ale ohřívat již nedoporučuje.

Tak ať vám chutná!

připravila redakce freshtime.cz a Knedlíky Láznička

https://velka-knedlikova-kucharka.cz/