Partnerem Českého lva je RWE

Projekt RWE – energie českého filmu vstoupil do jubilejní desáté sezony a při této příležitosti se RWE stala poprvé hlavním partnerem prestižních filmových ocenění Český lev. Před slavnostním vyhlášením vítězů bude spojení úspěšného sponzoringového projektu a byznysu energetické společnosti televizním divákům připomínat hravá tematická kampaň s třinácti známými českými herci.

Bolek Polívka, Jiří Lábus, Pavel Liška, Jaroslav Plesl, Josef Polášek, Lukáš Pavlásek, Leoš Noha, Jakub Žáček, Klára Issová, Eva Josefíková, Simona Babčáková, Jarmil Škvrna a Lukáš Příkazký v reklamě tvoří jednu velkou filmovou rodinu, která zažívá těžké ráno. Každý člen rozvětvené filmové rodiny zoufale čeká na to, až se na sporáku uvaří voda na kávu. Plynový hořák je nakonec úspěšně, i když kuriózně, zapálen a herci mohou nastartovat svůj den s tou správnou dávkou energie.

O sošku Českého lva v kategorii Nejlepší film bojují snímky Cesta ven, Pojedeme k moři, Tři bratři a hned dva snímky, které jsou součástí projektu RWE – energie českého filmu, tedy Díra u Hanušovic a Fair Play. Kandidátům na České lvy vévodí film Fair Play režisérky Andrey Sedláčkové s 15 nominacemi, o dvě nominace méně, tedy 13, získal snímek Díra u Hanušovic Miroslava Krobota. Celkem snímky koprodukované RWE získaly 34 nominací.

Dlouhodobý projekt RWE – energie českého filmu byl zahájen na konci roku 2005 s cílem systematicky podporovat rozvoj české filmové tvorby. Regionální společnosti skupiny RWE pod vedením RWE Česká republika jeho prostřednictvím ročně investují cca 25 milionů korun na pomoc kinematografii, dokumentaristice, literární přípravě či budoucím filmařům. Více na www.rwekarta.cz.

 

 

Skupina RWE v ČR zajištuje dodávky zemního plynu, elektřiny a další služby pro 1,7 milionu zákazníků (RWE Energie), provozuje 64 tisíc kilometrů distribučních sítí (RWE Grid Holding), provozuje 6 podzemních zásobníků plynu o kapacitě 2,7 mld. m3 (RWE Gas Storage) a vyrábí teplo a elektřinu v 28 provozech (RWE Energo). Skupinu, která zaměstnává 4.300 lidí, řídí společnost RWE Česká republika.

Filmy RWE: Účastníci zájezdu, Grandhotel, Rafťáci, Jak se krotí krokodýli, Bestiář, Gympl, Medvídek, Nejkrásnější hádanka, O rodičích a dětech, Tobruk, Nestyda, Líbáš jako Bůh, Líbáš jako ďábel, Oko ve zdi, 3 sezóny v pekle, Katka, Ženy v pokušení, Muži v naději, Kuky se vrací, Román pro muže, Hlava-ruce-srdce, Nickyho rodina, Čertova nevěsta, Odcházení, Signál, Soukromý vesmír, Ve stínu, 7 dní hříchů, Země česká, domov Tvůj!, Zuzana Michnová – Jsem slavná tak akorát, Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama, Sixteen, Ztracen 45, Revival, Klauni, Něžné vlny, Díra u Hanušovic, Deset pravidel jak sbalit holku, Pohádkář, Fair Play, Kobry a Užovky, Vybíjená, Nejhorší zločin ve Wilsonově, Filmová lázeň.

(tz)