Jak spolehlivě vytočit ženu

Proč se na nás naše partnerka zlobí, když jde o nějakou zanedbatelnou maličkost? Protože jí právě ta připadá jako největší problém, který narušuje harmonický vztah. A jaká že to je ta „maličkost“? Na to jsme se zkusili zeptat několika podnikatelek a top manažerek. A získané odpovědi na otázku: Čím vás nejvíc dokáže muž naštvat?, předkládáme.


Čím vás nejvíc dokáže muž naštvat
Mgr. Petra Dezortová, svatební specialistka
Když zhodnotím své každodenní okolí, zjišťuji, že jsem přibližně z 80 procent obklopena ženami. V práci jsou to nevěsty, které při přípravách svého dnu raději nechávají drahé polovičky doma, a v osobním životě jsou to kamarádky, které si rády odpočinou od společnosti partnerů. A jelikož v současné době partnera nemám, je hlavním mužem mého života momentálně o dva roky mladší „brácha“: Jak ovšem shrnout vše pro chlapy typické nedělání mě nenapadá. Pro každou povinnou aktivitu totiž existuje u mužů argument, který opravdu nic nepřekoná. A protože bydlí naše rodina pohromadě, bývá na denním pořádku oblíbený výrok: Proč bych uklízel to prkno, když si budu košili žehlit i zítra?
Mgr. Pavla Zálešáková,
jednatelka
TECH-TRADE, s.r.o.
Spolehlivě mě pořádně naštve arogance. Objevila jsem výstižnou a vtipnou myšlenku od Jana Wericha: „Arogance je parukou k zakrytí duševní pleše.“ Pleš jako absence vlasů mi u mužů naopak vůbec nevadí, mnohým doslova sluší.
Hana Janišová,
manažerka, Asseco Solutions, a.s.
Pokud myslíme muže, nikoli jako mého manžela, ale obecně jako živočišný druh, pak se dá říci, že mě dokonale naštve každý, kdo nemá cit pro jiné živé tvory a ubližuje jim, nebo se na to, jak trpí, nevzrušeně dívá. Jako příklad ­ jeden za spoustu dalších bych uvedla myslivce, kteří mě štvou permanentně. Mimochodem, všimněte si, jak málo žen je mezi myslivci, a naopak jak málo mužů se angažuje v ochraně zvířat. Ale nechci vypadat jako feministka. Ostatně můj vlastní manžel nesnáší myslivce a chrání zvířata, podobně jako já.
Ing. Lenka Fejfarová, Director of Marketing
& Communication, Aries, a.s.
Obecně mě štvou muži, kteří nemají drive, sny a vize – vždyť stačí mít třeba i úplně malinké. Ti, kteří nemají chuť a náboj neustále se posouvat a růst – to potom diskuze či spolupráce s ustrnulým dinosaurem člověka vážně naštve. Ale jinak mě muži dokáží naštvat i úplnou maličkostí (mezi které patří i věčný spor o toaletní prkénko), ale díky mému temperamentu, jak rychle vášně vzplanou, tak rychle pohasnou a aspoň zůstane záminka k udobřovacím rituálům. Myslím, že rozbroje do lidských vztahů patří, vždyť by to jinak byla nuda být pořád na jedné vlně a nepohoupat se v rozbouřeném moři.
Mgr. Hana Kadečková, tisková mluvčí
Zdravotní pojišťovny
ministerstva vnitra ČR
Co mě zaručeně naštve u mužů? Jednoznačně lakota. Lakomý muž bývá navíc nezajímavý, nudný a často nemístně kritický. Vadí mu, že ráda jíte, že se moderně oblékáte, že si často myjete vlasy… Má pocit, že si kupujete spoustu naprosto nesmyslných věcí. Nechápe vůbec, že to všechno děláte nejen pro své potěšení (jako že ano), ale především s cílem líbit se mužům. Ovšem těm štědrým, zajímavým, zábavným a velkorysým…
Ing. Renáta Nešporková, Ph.D., MBA,
prorektorka
pro vzdělávání
Vysoké školy
podnikání
Na mužích mě neuvěřitelně štve, že v případě ztráty vlasů jsou na rozdíl od žen sexy. Také vůbec nikomu nevadí, když si neholí nohy.
Bc. Agnes Šmýrová,
řídicí manažerka nových projektů,
GASCONTROL, společnost s  r. o.
Troufám si říci, že mi imponují muži dynamičtí a rozhodní, kteří vědí, co chtějí. Profesně i osobně jsem byla vychovávaná převážně v mužských kolektivech a dnes jsem za to velmi vděčná. Mnohé jsem se od mužů naučila. Každý děláme chyby, avšak docela slušně mě dokáží vytočit, když mi lžou přímo do očí. A přitom ke slovíčku „promiň“ není zapotřebí velkých proslovů.
připravil Pavel Kačer