Helios One jednoduchý a komplexní zároveň

003Takového premianta, jakým je cloudový ekonomický nástroj Helios One, hned tak v každé škole nenajdete. Ačkoli se sotva vyklubal na svět, už zatápí osvědčeným a „fousatým“ systémům. Dostal totiž do vínku vlastnosti, které jsou svým způsobem unikátní, a zejména velmi potřebné. O nich jsme si povídali s tím, kdo stál u jeho „kolébky“, Martinem Kršňákem, vedoucím týmu partnerské sítě HELIOS, Asseco Solutions.

Před několika dny jste novinářům představili horkou novinku Helios One jako premianta v třídě podnikových softwarových řešení. V čem vyniká nejvíc nad ostatními a proč?

Dnes je na trhu mnoho ekonomických systémů, ze kterých můžete vybírat. Všechny umí plus minus totéž. Co je však u HELIOS One unikátní, je jiný pohled pro podnikatele a jiný pro jeho účetního. Zatímco podnikatel má ihned po přihlášení k dispozici aktivní dashboard, kde přehledně vidí všechny důležité informace o svém podnikání, účetnímu se zobrazí komplexní přehled funkcionalit pro běžnou práci. Podnikatel se tak nemusí vůbec nic učit a díky online propojení s jeho účetním má všechny informace kdykoliv a kdekoliv k dispozici bez nutnosti kamkoliv volat či čekat na e-mail.

Co přináší Helios One malým středním firmám? Může si podnikatel předem spočítat i návratnost takové investice?

Mnoho malých firem již dnes vnímá výhody řešení dostupných odkudkoliv z terénu. Ať již to jsou obchodníci, rozježdění majitelé, či externí spolupracovníci. Aby i malá firma na takové řešení dosáhla se standardním softwarem nainstalovaným uvnitř firmy, čekají ji investice v řádu desítek až stovek tisíc do infrastruktury. S HELIOS One nic takového neřešíte. Jednoduše se zaregistrujete, zřídíte přístupy svým spolupracovníkům a pracujete. Nic víc. A Investice? Nula! Opravdu. Platíte pouze měsíční paušál jako např. u svého mobilního telefonu.

Helios má i mezinárodní ambice. Kam má namířeno nejdříve a čím může vyhrát nad konkurenčními nabídkami?

V současné době je pro nás důležitý český a slovenský trh, kde vidíme obrovskou šanci na úspěch. Dalšími trhy, kam máme namířeno, jsou německy mluvící země. Zde sázíme na zkušenosti našich kolegů ze skupiny Asseco, kteří v tomto produktu vidí rovněž příležitost. To, čím HELIOS One poráží ostatní ekonomické systémy, je jednoduchost použití na straně jedné a komplexnost funkcionality na straně druhé.

Asseco vsadilo také na spolupráci s operátorem T-Mobile CZ. Co je jejím smyslem, jaké už přinesla výsledky a jaké jsou její další záměry?

HELIOS One je cloudová služba. Představme si, co vše za základní nástroje dnes potřebujeme k podnikání. Telefon, internet a ideálně nějaký software pro vystavení faktury. Telefon a internet již máme. Poskytuje nám jej přeci T-Mobile. Váš operátor pro vás ale může zajistit kompletní podporu vašeho podnikání, a to nejen HELIOS One, ale i další služby. Myslím, že toto dává smysl všem třem stranám. A výsledky? Odstartovali jsme teprve před pár dny. Zeptejte se mě za rok. Ale jednu věc vám prozradím. Na českém a slovenském trhu je potenciál v řádu desítek tisíc potenciálních uživatelů. Věříme, že naši společní zákazníci HELIOS One ocení a bude pro ně každodenním pomocníkem.

hodně štěstí horké novince popřál Pavel Kačer

popřál Pavel Kačer zzz