Český pivní festival poosmé, na Letné a v plné parádě

Foto_1_smallUž tradiční pivní festival otevře své brány ve čtvrtek 7. května a potrvá 17 dní. Potěší všechny milovníky českého piva, ale i gurmány, fajnšmekry a v neposlední řadě hokejové fanoušky – přenášet totiž bude všechny stěžejní hokejové zápasy. Velkoryse pojatý návrh festivalového areálu, který vyroste na Letenské pláni, je schopný pojmout až 4000 návštěvníků v jeden okamžik.

 

Pivo 150krát jinak

Areál festivalu na Letné se bude rozkládat na 3 900 m2, pořadatelé očekávají za všech 17 dnů přes 70 tisíc návštěvníků a mají pro ně aktuálně nachystáno více než 150 druhů piv z mikro, mini a středních pivovarů výhradně české provenience. Sládek krušovického pivovaru uvaří speciální festivalovou desítku a dvanáctku, které jinde než na festivalu neochutnáte. Pořadatelé letos pokračují v záměru vést festival v ekologickéFoto_2_smallm duchu: zlatavý mok se bude točit výhradně do skla, stejně tak i nealko, kterým letos budou limonády české tradiční výroby.

„Program včetně pestré nabídky nápojů a gastro zážitků jsme připravili pro celou rodinu: v hlavním festivalovém stanu si můžete užít festivalové Krušovice do tupláku, na své si ale přijdou i objevitelé mikropivovarů a návštěvníci, kteří přeci jen dávají přednost vínu či koktejlům. Ty budou připravovat zkušení barmani. Pro nejmenší nabízíme například speciální cupcakové menu a myslíme na ně i v doprovodném programu.

Na své si přijdou i gurmáni, letos spolupracujeme s rekordním množstvím renomovaných restaurací. U nás najdete kromě klasické české kuchyně cokoliv od burgerů po sushi,“ uvádí organizátorka festivalu Šárka Vávrová.

small

Pro milovníky luxusu nabízí festival posezení v designovém baru. V této zóně si vychutnáte prémiovou kávu či koktejly připravené profesionálními barmany z baru Hoffa a Čili Bar. „K 6. březnu jsme spustili možnost rezervací do hlavního festivalového stanu a VIP zóny. Počet lístků je však limitovaný, první den je již skoro vyprodán,“ upozorňuje Šárka Vávrová. „Platby na festivalu budou již tradičně bezhotovostní prostřednictvím festivalové karty.“

Vstupné bude jednorázové 99 Kč na všech 17 dní festivalu. Můžete se tedy libovolně vracet a již neplatit vstup.

Bohatý program, ve kterém si každý najde „to své“

Pivo patří dohromady se setkáváním s přáteli, stejně tak jako dobrá nálada a muzika. V rámci vyšperkovaného doprovodného programu si budete moci vychutnat živá hudební vystoupení či se něco nového přiučit na workshopech.

Nesehnali jste lístky na MS? Festival to jistí

Festival letos běží souběžně s hokejovým mistrovstvím, pořadatelé proto myslí i na fanoušky: všechny zápasy můžete sledovat s přáteli na obrazovkách přímo v pivním areálu, který spojuje atmosféru arény a dobrou zábavu u piva. Čtvrtfinále, semifinále i finále se bude přenášet v hlavním festivalovém stanu, který bude jinak vyhrazen kapelám či reprodukované hudbě.

  • Festival se bude konat na pražské Letenské pláni, ulice Milady Horákové 78
  • Vypukne 7. května, trvat bude do 23. května 2015
  • Jednorázové vstupné je 99 Kč na všech 17 dní festivalu, můžete se libovolně vracet a již neplatit
  • Platby výhradně festivalovou kartou (dobíjení je možné jak platebními kartami, tak hotovostí)
  • Přenášet se budou hokejové zápasy. Čtvrtfinále, semifinále a finále pak v hlavním festivalovém stanu
  • Ochutnat můžete pestrou škálu rozmanitých kuchyní a na 150 druhů piv
  • Čeká vás bohatý doprovodný program, živá hudba i zajímavé workshopy