Co za padesátikorunu doma a ve světě

Jaro pomalu klepe na dveře a sluníčko láká k cestování. Každá koruna navíc se hodí a s účtem Genius bene+ vám každý měsíc může spadnout do peněženky korun dokonce padesát. Průzkum GE Money Bank zjišťoval, kde byste si za tuto částku v korunách, nebo v přepočtu na eura či dolary, koupili nejvíc. Ukázalo se, že domácí ceny nejsou v evropském porovnání tak marné, ale najdou se i vyložené cenové ráje.

GE Money Bank provedla průzkum, takzvaný „50korunový index“, v souvislostis novým účtem, díky němuž klienti získají každý měsíc odměnu právě ve výši 50 Kč.

„50korunový index“: pizza

Padesát korun se někomu může zdát málo, ale stačí se podívat kolem a zjistíte, že se za to dá pořídit spousta věcí. Sportovci si mohou například zacvičit po ránu hodinku v posilovně, pohodáři si místo toho dopřejí ranní kávičku a koláč. Ale možná vás bude inspirovat průzkum GE Money Bank, který se podíval na ceny několika druhů zboží, které se prodávají téměř na celém světě. Průzkum počítal s kurzem 24,29 Kčza USD a 27,64 Kč za euro a překvapivě ukázal, že v Česku na tom nejsme s padesátkou v kapse tak špatně. Tak například pizza Margherita přijde zhruba na 100 Kč, takže za odměnu z účtu Genius bene+ byste si dali půlku. Stejné by to bylo v Německu a Irsku, ale v Rakousku a Itálii byste dostali pizzy jen třetinu, v sousedním Polsku jen čtvrtku a v USA ani to ne, jen 15 %. Zato v Tunisku byste měli Margheritu celou a v Bahrajnu dokonce jednu a půl.

(tz)