Memories – vzpomínky jsou jediným rájem, ze kterého nemůžete být vyhnáni, a přesně taková je Villa Memories

villaditmarmaserna5Moderní design, špičkové materiály, vynikající technika, prvotřídní služby, stoprocentní komfort, komorní atmosféra, vstřícnost a důvěra – to vše v městečku Fryšták, které leží v kraji vizovických kopců nedaleko Zlína. Po roce působení se Villa Memories dostala mezi deset nejlepších boutique hotelů v republice (Top Ten Česká pětihvězda). Místo vašich budoucích vzpomínek pro vás připravil autor konceptu a majitel Martin Ditmar.

Ditmar

Jak vypadala startovní čára vašich představ?

Nebyla tak jednoznačná, jak by se mohlo na první pohled zdát. Dům, z něhož se zrodila Villa Memories, jsem si kdysi koupil a nějaký čas zde i bydlel. Objekt leží v malebném místě, v městečku Fryšták. Překrásná příroda, která skýtá už sama o sobě možnost jedinečných prožitků spojených s dovolenou, odpočinkem, radostí. Otevírali jsme koncem roku 2013 a naše strategie byla prozíravým kompasem. Pobyty u nás nenabízíme jen přes vlastní webové stránky ani na základě mých letitých kontaktů z businessu. Jdeme přes nejlepší vyhledávače, které se orientují na cestovní ruch, jsme tedy v celosvětové síti turistických křižovatek a cílíme na českou i celosvětovou klientelu. Většinu měsíců v roce máme obsazeno. V programu máme různé tematické balíčky a jsme schopni připravit program šitý na míru. Nabízíme relaxační pobyty pro top manažery, kteří si potřebují odpočinout, zrelaxovat a tak­říkajíc vyčistit hlavu. Mezi velmi oblíbené patří masáž čtyř rukou, kterou jsem osobně vyzkoušel na Zanzibaru. Provádí ji dvě masérky současně a přinese vám úlevu a dodá energii za neuvěřitelně krátkou dobu. Synchronizované pohyby masérek důkladně promnou každý váš sval, a to s pomocí oleje Ylang Ylang, který zjemňuje pokožku a zároveň blahodárně působí na nervovou soustavu, zmírňuje bolesti hlavy a má i afrodiziakální účinky.

villaditmarIMG_4709

Obdobným způsobem u nás funguje více projektů, v čem je vaše výjimečnost?

Villa Memories je o zážitku. Exotické vůně, svíčky, usměvavý personál v kombinaci s kouzlem domácího prostředí vytváří dojmy, na které se nezapomíná. Slogan „Vaše přání bude splněno v okamžiku, kdy ho vyslovíte“ zní možná jako klišé, ale ve Ville to takto funguje. Villa Memories chce uspokojit i tu nejnáročnější klientelu, a proto ve vybavení najdete jen to nekvalitnější zařízení. Namátkou bych jmenoval LCD TV LOEWE, který poslouží zároveň jako projektor nebo externí monitor vašeho počítače, z bazénu můžete sledovat TV AD NOTAM. Celá Villa je ozvučena audio systémem BOSE LIFE STYLE, kuchyň jsme vybavili spotřebiči Siemens a profesionálním espressem JURA. Na každém pokoji lze využívat iPad.

Stylový interiér Villy je dekorován francouzskými vinylovými tapetami ELITIES, německými textiliemi SAHCO, podlahami ze dřeva MERBAU a originálními tureckými koberci zn. STEPENI. Nábytek je vyroben na zakázku, a to z masivního indonéského teaku, pokojům vévodí ručně šité postele značky RUF/BETTEN. V koupelnách používáme sanitu DURAVIT a španělskou keramiku VIVES. Venkovní terasy jsou z malajského dřeva BANGKIRAI.

Všimla jsem si, že dbáte o detaily, a na nich, jak se říká, stojí svět…

Překvapila vás kytice žlutých tulipánů, kterou jsme vás uvítali? Nebo značková čokoláda do kabelky při odjezdu? Jsou to drobnosti, které si klient pamatuje, protože ho potěšily. Nic na tom není a náklady nám to vpravdě nezvyšuje. A jak jsem zdůraznil mezi řádky – myslíme stále na to, aby se hosté cítili co nejlépe, působíme na jejich emoce, na pocit, s jakým odjíždějí. Proto se vracejí.

Může si pobyt u vás klient opravdu přizpůsobit vlastní představě?

Samozřejmě. Pokud má zájem, může si Villu s několika pokoji pronajmout pouze pro sebe na libovolně dlouhou dobu. K vile přiléhá velká zahrada, kde se dá ugrilovat maso z místních chovů nebo odpočívat v pohodlných lehátkách či houpacích křeslech. Ratolesti přitom mohou řádit na nejbezpečnější trampolíně s ochrannou sítí zn. SPRINGFREE.

Kromě načerpání sil z romantických přírodních scenérií v bezprostřední blízkosti vily může klient přijít na jiné myšlenky v celoročně vyhřívaném bazénu s protiproudem a vlnami, bylinkové sauně či při jedné z exkluzivních masáží v našem zahradním relaxačním studiu.

Široké možnosti sportovního využití nabízí rovněž golfová hřiště, lyžařské areály a kvalitní in-line a cyklostezky. Hosté, kteří dávají přednost poklidnějšímu trávení volného času, pak mohou zavítat do ZOO Lešná, zajít si na prohlídku stejnojmenného zámku, případně se vydat po stopách Tomáše Bati.

Každý pokoj má svůj název – Země, Leopard, Džungle, Vlk, Zebra…

Při zařizování pokojů vily jsme dbali především na to, aby ze všech pokojů vyzařoval osobitý styl, který vás přenese do jiného světa. Každá místnost se proto pojí s jiným příběhem a záleží jen na vás, zda vám bude bližší energie Vlka, Země, Zebry, Leoparda, či Džungle.

Zmiňoval jste také vinotéku na Moravě. Není to nadsázka?

Stále v projektu pokračujeme a pro naše klienty chystáme novinky. Jednou z nich bude vinný sklep. Chceme se zaměřit na kvalitní africká vína a nabízet je s příběhem. Skutečně. Každé dobré víno totiž má svůj příběh. Při mých cestách po Jihoafrické republice jsem se seznámil i s vinaři, dnes našimi dodavateli, od kterých vína nakupujeme. A našim hostům nabízíme možnost navštívit úžasné africké vinice a poznat místa, odkud tento lahodný mok pochází. Tedy další zážitek a další směr našich služeb.

K vašemu projektu patří dnes už i řada celebrit…

Velice si vážíme toho, že k nám jezdí relaxovat Roman Šebrle s rodinou, Jolana Voldánová, Alice Bendová, Tomáš Dvořák a mnoho dalších.

Proč jste se dal vlastně na dráhu cestovního ruchu?

Cestování bylo vždy mojí vášní. Během svého profesního působení v businessu jsem měl možnost často zavítat do rozličných míst zeměkoule, a nezahálel jsem ani soukromě, projel jsem opravdu hodně koutů světa. Poznal jsem mnoho zemí všech kontinentů a z každé cesty jsem se vracel plný nové chuti do života. Po návratu z Afriky jsem se rozhodl splnit si svůj sen – vybudovat na Moravě koncept ubytování, který má světovou úroveň, a přitom splňuje významnou podmínku: aby se zde hosté cítili opravdu jako doma. Byl bych proto velmi rád, kdyby stejně jako pro mne i pro vás Villa Memories představovala osvěžující únik z každodenní reality okořeněný vzrušující atmosférou exotických dálek.

ptala se Eva Brixi