Když sedíte v designovém počítači, Peugeotu 3008

3008 (6)Nadčasový krasavec, to je nový Peugeot 3008. Připomíná počítač, který je stvořen k pohodlí a radosti člověka. Když se do něj usadíte, jste ve světě budoucnosti a ujíždíte za svým snem. Nemyslíte na to, že se přemisťujete odněkud někam. Užíváte si pocit, že překonáváte vzdálenost mezi rozumem a citem, že harmonicky míříte ke svému cíli, a to způsobem, který zprostředkovává zážitek, přináší komfort a potěšení. Užíváte si zjištění, že vám technika a technologie dokonale slouží. I tak nějak by se
tento automobil dal popsat.
Nový Peugeot 3008 rozšiřuje trh SUV – seg-ment C, což je kategorie vozů, které zažívají po celém světě ohromný rozmach. Vůz je určen pro náročnou klientelu, která se chce odlišit a objevit nové zážitky z jízdy. Nové SUV Peugeot 3008 se hodlá již od počátku prosadit jako důležitý zástupce segmentu. K tomu mu má napomoci velkolepý Peugeot i-Cockpit nejnovější generace, mimořádně zdařilý design, optimalizovaná účinnost celé architektury vozu či high-tech výbava. Jde o prvního zástupce nové řady SUV značky Peugeot, jejímž bude celosvětovým symbolem.
Trh SUV je již několik let ve všech kategoriích na vzestupu. Segment C byl vždy největší a nejrozmanitější. V rámci něj se v Evropě od roku 2009, kdy se na trhu objevila první generace Peugeot 3008, zvýšily prodeje 2,5krát. V současnosti v Evropě v součtu všech segmentů dohromady patří každý desátý vůz do rodiny SUV.
SUV je skutečným ztělesněním moderního automobilu. Je majestátný, technologický, vzbuzuje emoce a osobní potěšení. SUV zdůrazňuje status svého majitele a nabízí hodnoty, které jsou v souladu s dobou. Představuje nejen realizaci snahy po osobním projevu, ale také chuť ukázat vlastní úspěch. Demonstruje rovněž touhu po cestování a nových zážitcích. Svým vzhledem dává najevo, že zvládne jakýkoli terén. Dnešní řidiči však od svého vozu očekávají především to, že jim obohatí zážitek z jízdy, že se čas strávený za volantem, který je dnes příliš často vnímaný jako nezbytná všední záležitost, promění v čas plný zážitků, emocí a sdílení. Očekávají, že interakce s vozem bude intuitivní a probouzející smysly, jako by auto chápalo potřeby posádky a bylo schopné se jim přizpůsobit. A že nabídne příjemný interiér, který půjde upravit na míru a bude stejně pohodlný jako vlastní domov. A jaký vůz splňuje tato přání nejlépe? „Sport Utility Vehicle“, SUV, které již překročilo hranice svého pojmenování a buduje si vlastní svět.
Výrobci po celém světě reagovali na poptávku a nyní je k dispozici nepřeberné množství modelů SUV. Zážitek z jízdy ve vozech SUV je však málokdy na úrovni očekávání. Výzva, která stojí před značkou Peugeot, je tak obrovská: jde nejen o to, začlenit všechny principy segmentu, ale zejména nabídnout homogenní, moderní, elegantní a inteligentní celek.
Značka hodlá s novým vozem Peugeot 3008 zakotvit v segmentu C SUV a přinést sem žádaný produkt odpovídající její strategii přesunu k luxusnějším vozům, při jehož koncepci využila to nejlepší ze svého know-how. Pohyb směrem k vyšším kategoriím se konkretizuje především sériově montovaným uspořádáním interiéru Peugeot i-Cockpit.
Nový Peugeot 3008 byl představen veřejnosti poprvé na pařížském autosalonu 2016. Prodej v ČR začal v listopadu 2016.

(rix, red)

Sednout si do nového SUV Peugeot 3008 je jako vstoupit do originálního a luxusního světa. Pohled okamžitě upoutá téměř futuristická palubní deska. Tento velmi technologický soubor je součástí nejnovější generace systému Peugeot i-Cockpit, který zcela převrátil zažité principy místa řidiče. Vše působí přizpůsobeno prožitku a koncentraci.
Volant je ještě kompaktnější. Získal nový tvar se dvěma ploškami pro lepší uchopení. Díky tomu se zvětšilo zorné pole řidiče a uvolnilo se místo pro nohy.
Velký 8“ dotykový displej je jako tablet umístěný uprostřed palubní desky. Používá kapacitní technologii pro rychlejší reakceschopnost a větší uživatelskou praktičnost. Je doplněn šesti „klavírními klávesami“ – elegantními páčkovými přepínači poskytujícími přímý a trvalý přístup k hlavním funkcím: rádio, klimatizace, navigace, parametry vozu, telefon a mobilní aplikace.
Vyvýšený přístrojový panel nabízí již v základní verzi obrazovku 12,3 “ s vysokým rozlišením a futuristickou grafikou.
Vývoj systému Peugeot i-Cockpit zde však nekončí. Vzhledem k tomu, že jednou ze základních hodnot značky Peugeot jsou emoce, posunuly se smyslové hranice ještě dále. Nové SUV Peugeot 3008 tak jednoduchým stisknutím speciálního vypínače – umístěného vedle páčkových přepínačů – umožňuje zapnout systém i-Cockpit Amplify, který funguje jako skutečný „dirigent“, jenž dokáže zlepšit zážitek z jízdy.
Díky němu se okamžitě probudí téměř všechny smysly:
4 Zrak – díky změně intenzity jasu a barvy displejů;
4 Sluch – pomocí nastavení parametrů přehrávání hudby;
4 Hmat – s vícebodovou masáží v sedadlech (až pět programů);
4 Čich – díky parfémovanému osvěžovači vzduchu.