Objednejte si počasí a uspořádejte seminář v zámeckých zahradách

ivetaNejen obsah, ale i forma často ovlivní výsledek. Proto se řada firem snaží například pro své akce volit neobvyklá prostředí, zážitková místa. Emoce jsou totiž stále podstatnější prvek, který ovlivňuje vztahy, obchodní partnerství, množství informací, které si člověk zapamatuje. Když jsem nedávno procházela děčínským zámkem, uvědomila jsem si, že právě toto prostředí je pro firemní setkávání více než příhodné. Uchvátil mne nejen čas, který psal dějiny, ale také prostředí, které se otevřelo široké i odborné veřejnosti. Proto jsem se ředitelky Ing. Ivety Krupičkové zeptala:
Děčínský zámek rozšiřuje svoji nabídku. Nejde jen o vnímání historie příchozími nebo společenské zážitky, nýbrž poskytuje také služby pro firmy. Co vše si pod tím lze představit?

Zámek Děčín má kromě prohlídkových tras pro návštěvníky také prostory, které je možné si pronajmout. Je to především Knihovní sál, ten má při divadelním uspořádání kapacitu až 350 míst, při stolovém uspořádání zhruba 200 míst a může se v něm konat třeba i ples pro přibližně 200 lidí. K němu přiléhají dva salonky, v každém z nich se může pohodlně usadit 20–25 osob. Knihovní sál je možné na přání vybavit podiem, ozvučením a promítacím plátnem, samozřejmě včetně odpovídajícího projektoru. Toto vše je ideální kombinace, již mohou využít právě firmy, které pro svá jednání, ať ve větším pojetí, nebo zcela komorním, hledají atraktivní prostory a inspirující atmosféru.

Pokud se tedy například dvacetičlenný tým dané firmy rozhodne prožít pátek a sobotu ve vašich prostorách, co všechno může využít?

Záleží na tom, jak chce strávit čas. Pokud jde o jednání nebo školení, je možné využít některý ze salonků. Pokud by šlo například o team-buildingovou akci, můžeme nabídnout třeba zajímavé a členité prostředí zámeckých zahrad.

Knihovni sal 1aObjedná-li si pěkné počasí, může tedy menší skupinka top managementu se svými obchodními partnery uspořádat seminář i v zahradách?

Samozřejmě, to je možné. Jde jen o to vybrat si příjemné místo a jak říkáte, objednat to počasí…

Jak je to se stravováním? Vše zajistí  zámecká restaurace? Mimochodem, musím na základě vlastní zkušenosti jen doporučit…

Ano, zámecká restaurace zajistí výbornou kuchyni, regionální pivo, výtečné moravské víno a na přání třeba i grilování venku, záleží jen na chuti zákazníka.
Když se hosté rozhodnou prohlédnout si zámek, poskytnete jim komentovaný výklad?

To je pro nás samozřejmost a takové přání nás vždycky potěší. Je totiž škoda pobývat na děčínském zámku a neseznámit se s poklady, které ukrývá. Prohlídku přizpůsobíme časově přání zákazníků, a ani skutečnost, že si ji zájemce přeje mimo běžnou otvírací dobu, není pro nás nepřekonatelnou překážkou.

Co když by u vás zájemce rád uspořádal velkou konferenci například o zdravé výživě nebo ochraně osobních údajů, spojenou s diskuzními stoly, které by rád umístil v některých menších prostorách. Je to možné? Jsou v takovém případě zámecké místnosti přístupné?

Pro takové případy slouží právě salonky, které jsem již na začátku zmiňovala. Zařízené komnaty, kterými vedou prohlídkové trasy, ale pro jednání přístupné nejsou.

Nebojíte se poškození historických interiérů?

Nebojíme. Prostory pro pronájmy jsou totiž od prohlídkových tras odděleny a není v nich historický nábytek ani umělecké sbírky.

Máte úžasné zahradnice, na květinové výzdobě je to znát. Pokud by zákazník potřeboval připravit i několik květinových dárků pro přítomné ženy, je to ve vašich silách?

Naše zahradnice by to jistě zvládly, ale po většinu roku nedisponujeme řezanými květinami. Máme ale přímo pod zámkem květinářství, kde působí vynikající floristka, několikanásobná vítězka mezinárodního mistrovství květinářů a floristů Děčínská kotva, a ta umí uvázat nádherné kytice přesně podle přání zákazníka.

ptala se Eva Brixi