Toyoda Gosei přijme 220 lidí

Společnost Toyoda Gosei Czech, která u Klášterce nad Ohří vyrábí plastové a pryžové komponenty pro automobily, staví novou, celkově již čtvrtou výrobní halu. Investice za 450 milionů korun přinese firmě rozšíření kapacity, ale také 220 nových pracovních míst. Firma plánuje novou výrobní halu dokončit v listopadu letošního roku.

Jan Richter, viceprezident Toyoda Gosei Czech: „S růstem české ekonomiky a očekávaným dlouhodobým růstem automobilového průmyslu přibývá zakázek také naší společnosti. S tím rostou i požadavky na výrobní kapacity, které jsme se rozhodli rozšířit. Nová výrobní hala nám umožní zvýšit kapacitu výroby těsnění karoserií o 60 procent. V souvislosti s tím očekáváme zvýšení obratu zhruba o 550 milionů korun.“

Výstavbou nové haly rozšíří Toyoda Gosei Czech své výrobní prostory o 10.000 metrů čtverečních. Investice do haly dosáhnou 450 milionů Kč. Na část z nich firma získala investiční pobídku. „Využili jsme investiční pobídku v rámci Zákona o investičních pobídkách, která nám pokryje zhruba 25 procent z celkové investice, tedy 110 milionů korun. Tuto částku si budeme moci odečíst jako slevu na dani z příjmu,“ vysvětlil Jan Richter.

S navýšením kapacity výroby je spojeno také zvýšení počtu zaměstnanců, kterých má firma v současné době více než 1000. „Do tři let by v hale mělo najít práci zhruba 220 pracovníků. Celkový počet zaměstnanců  naší společnosti by tak měl vzrůst na více než 1200,“ uvedl Jan Richter.

Toyoda Gosei Czech působí v průmyslové zóně Verne u Klášterce nad Ohří od roku 2001 a je výrobcem plastových, polyuretanových a pryžových komponentů do automobilů, jako jsou airbagy, palivové a brzdové komponenty automobilů, těsnění a LED světla. Obrat firmy, která zaměstnává kolem 1000 lidí, je více než 4 miliardy korun. V České republice dodává firma součásti především pro kolínskou TPCA, v Evropě pak pro většinu významných automobilek.

(tz)