Paštiky na sváteční stůl

bezleskuNenechte se letos zaskočit a popřemýšlejte o Vánocích s předstihem. Vánoce jsou svátky, kdy se setkáváme se svými nejbližšími, a to ať už za účelem oslav, večírků nebo prostě jen tak. Je to také bezesporu období dobrého jídla a dárků. Pokud tedy plánujete nějakou party, oslavu nebo jen tápete čím obdarovat svém blízké či kamarády, máme pro Vás pár tipů od značky Pâté du Chef. Novinkou pro letošní rok je specialita v podobě paštikových mini dortíků a samozřejmě i letos bude k dostání prémiová paštiková bonboniéra. Paštiky totiž i nadále zůstávají tradiční součástí českých jídelníčků a v její oblibě drží Češi světové prvenství. „Pro období letošních Vánoc doporučujeme paštikovou bonboniéru, ale také paštikové mini dortíky, které jsou novinkou letošního roku, oboje od značky Pâté du Chef. U obou těchto paštikových specialit je kladen velký důraz především na použité suroviny a recepturu,“ říká Martin Kincl, marketingový ředitel značky Pâté du Chef.

„Tyto speciality se k vánočním svátkům hodí nejen luxusním balením, ale především vybraností chutí jednotlivých paštik. Každá návštěva i Vaše rodina jistě ocení tuto lahůdku, protože obliba prémiových paštik s nevšedními příchutěmi a ingrediencemi se u nás těší stále větší oblibě. Paštikami pod značkou Pâté du Chef se snažíme přinášet našim zákazníkům neobvyklé receptury a příchuti. Do našich paštik přidáváme netradiční ingredience, jakými jsou například Cassis, portské víno, šampaňské nebo třeba vanilka,“ dodává Martin Kincl.

PÂTÉ MINI CAKE

Paštikové mini dortíky jsou naprostou novinkou na českém trhu a jsou tím pravým, pokud chcete ozvláštnit Vaši sváteční tabuli nebo někoho obdarovat dárkem v podobě exkluzivní paštiky. Snadno je lze vyklepnout na talíř, odekorovat tím, co máte rádi a můžete podávat. Jsou také skvělou alternativou za tradiční sladké dorty. Pokud tedy znáte někoho, kdo nemá rád sladké a preferuje spíš slané věci, pak je tato dobrota určena právě pro něj. Stačí jen zapíchnout svíčku a dotyčného obdarovat. K dostání jsou v pěti různých příchutích – mandlová, provensálská, bruselská, kachní s pomerančem a pečené maso. A všechny tyto dortíky jsou nahoře krásně dekorované.

PAŠTIKOVÁ BONBONIÉRA 200 g

Vánoční paštiková bonboniéra je delikatesou, která nadchne nejen všechny milovníky paštik, ale také Vaše hosty či blízké. Jedná se o výběr těch nejlepších paštik a k dostání je v atraktivním balení, které obsahuje osm jednotlivých kousků. Složení příchutí je následující – mandlová, s kachními játry a šampaňským, s pečeným masem a bruselská s brusinkami, a každá z těchto paštik je obsažena dvakrát.

PAŠTIKOVÉ MINI BONBONIÉRY 150 g

Pokud Vám přijde dvěstěgramové balení příliš velké, nemusíte vůbec smutnit, protože v nabídce je i několik menších variant, stačí si jen vybrat. Klasická černá paštiková bonboniéra (mandlová, s kachními játry a šampaňským, bruselská s brusinkami), rybí bonboniéra (tuňák, losos) a pokud preferujete spíše bezmasou stravu, tak i vegetariánská bonboniéra (špenát, římský kmín, kari).  

S ČÍM PAŠTIKY KOMBINOVAT?

lze podávat jako party kanapky, libovolně dozdobené velmi dobře chutná s čerstvým pečivem, skvěle se doplňuje s vínem

K JAKÉ PŘÍLEŽITOSTI SE HODÍ?

pro nečekanou návštěvu, party, pohoštění, pro přátele jako předkrm či rychlá večeře se sklenkou dobrého vína

TIP NA SNOUBENÍ VÍNA A PAŠTIK

KACHNÍ PAŠTIKA – Tramín červený, Pálava PAŠTIKA S KACHNÍMI JÁTRY A ŠAMPAŇSKÝM – lehká červená vína, aromatická bílá vína se zbytkovým cukrem (Tramín červený, Pálava) PAŠTIKA S PEČENÝM MASEM – Cabernet Sauvignon, Cabernet Moravia, Frankovka, André BRUSELSKÁ PAŠTIKA S BRUSINKAMI – Muškát, Tramín, Pálava, sekty

KRÁSNOU VÁNOČNÍ POHODU VÁM PŘEJÍ PAŠTIKY PÂTÉ DU CHEF!

Značka Pâté du Chef obohatila český trh o své delikatesní paštiky v roce 2008. Jejich výroba je situována nedaleko Prahy v Dobřejovicích. Zde vzrostla již v roce 2004 moderní výrobna s kapacitou 6000 tun chlazených paštik ročně a zaměstnává 100 zaměstnanců.  Výroba paštik Pâté du Chef je držitelem evropských standardů (BRC, IFS aj.) a pochlubit se může též certifikátem BRC levelu A, který získala již podruhé za sebou. Velký úspěch společnost Alimpex – Maso, s.r.o. zaznamenala v roce 2006, kdy se kromě dodávek na tuzemském trhu podařilo začít s exportem paštik značky Pâté du Chef. Dnes vyváží do 15 zemí EU a Ruska, kdy export tvoří více než polovinu realizované produkce. Mezi tyto země patří například Dánsko, Velká Británie, Německo, Polsko, Španělsko, Slovinsko, Slovensko, Rakousko, Maďarsko, Litva, Bulhars

(tz)