Tabák nepalte, ale zahřívejte! O chuť nepřijdete, zdraví ušetříte

Společnost British American Tobacco (BAT) uvádí na český trh značku glo™, revoluční výrobek s pokročilou technologií zahřívání tabáku. Je určen dospělým kuřákům, kteří hledají alternativu kouření s potenciálně sníženým rizikem.

glo™ zahřívá tabákové náplně přibližně na 240° C, takže se jedná o zážitek velmi podobný kouření, ovšem s potenciálně nižším rizikem. Vzhledem k tomu, že u glo™ nedochází ke spalování tabáku, emise toxických látek jsou ve srovnání s tradičními cigaretami o 90–95% nižší*. glo™ také neprodukuje žádný popel a vydává méně nepříjemného zápachu než cigarety**. Největší výhodou glo™ je jeho jednoduchost a intuitivnost: jedno zařízení, jedno tlačítko a jedno nabití, které vydrží až na 30 použití.

„Jsme velice rádi, že můžeme na český trh uvést glo™. Zařízení s pokročilou technologií zahřívání tabáku, jednoduchým a intuitivním designem a výkonnou baterií představuje dobrou alternativu ke kouření. V České republice žijí více než 2 miliony dospělých kuřáků a třetina z nich už vyzkoušela nikotinové produkty nové generace. To potvrzuje, že spotřebitelé se velmi zajímají o možnou změnu a že na trhu existuje poptávka po výrobcích s potenciálně sníženým rizikem,“ říká Steven Donaldson, generální ředitel BAT ČR.

K uvedení tohoto výrobku s technologií zahřívání tabáku na český trh najala společnost BAT více než 200 specialistů – glo™ ambasadorů, kteří budou uživatelům glo™ nabízet profesionální zákaznickou péči a poradenství.

V České republice bude glo™ k dispozici v několika různých barvách – Black (černá), Grey (šedá), Rose (růžová) a Gold (zlatá). glo™ lze zakoupit ve specializovaném e-shopu www.myglo.cz a brzy také ve více než tisícovce maloobchodních prodejen. Zařízení s technologií zahřívání tabáku glo™ bude možné bezplatně vyzkoušet po dobu jednoho týdne před nákupem.

Zařízení glo™ je určeno k použití společně se speciálními náplněmi – neo™ náplněmi s tabákem, který je jedinečným způsobem zpracováván, a je tak určen speciálně pro zahřívání***. Náplně nejsou určeny ke spalování ani kouření. Náplně jsou nabízeny v několika příchutích, aby si mohli vybrat spotřebitelé s různými preferencemi. Náplně lze zakoupit samostatně v balení po 20 kusech, BAT doporučuje distributorům maloobchodní cenu 100,- Kč za krabičku. Příslušenství bude k dispozici v hlavních maloobchodních sítích po celé zemi i online.

glo™ je v současné době prodáváno v 11 zemích (Japonsko, Jižní Korea, Švýcarsko, Kanada, Rusko, Rumunsko, Itálie, Srbsko, Chorvatsko, Ukrajina a Kazachstán) a na letošní rok je plánováno jeho uvedení na dalších trzích.

Technologie zahřívání tabáku glo™ byla navržena ve Velké Británii a do jejího vývoje bylo zapojeno více než 100 vědců, inženýrů, designérů a odborníků na tabákové výrobky na pěti kontinentech. Společnost British American Tobacco investovala za posledních šest let celkem více než 2,5 miliardy dolarů do výzkumu a vývoje alternativ kouření s potenciálně sníženým rizikem. Dnes má v nabídce celou řadu inovativních výrobků, jako jsou e-cigarety, výrobky s technologií zahřívání tabáku, produkty určené pro orální použití (např. žvýkací tabák) a nikotinové sáčky bez tabáku.

 

O zařízení glo™

glo™ je vlajkovou značkou výrobků s technologií zahřívání tabáku nabízených společností BAT. Jedná se o zařízení, které tabák zahřívá – nikoliv spaluje. Aerosol, který se vytváří zahřátím náplně, má autentickou tabákovou chuť a obsahuje o 90 až 95 % méně toxických látek než kouř z tradičních cigaret a ve srovnání s kouřením cigaret produkuje méně zápachu a žádný popel.

Zařízení glo™ bylo navrženo ve Velké Británii a do jeho vývoje bylo zapojeno více než 100 odborníků z pěti kontinentů. glo™ je součástí rozsáhlého sortimentu výrobků společnosti BAT určených dospělým kuřákům, kteří hledají alternativu ke kouření s potenciálně sníženým rizikem. Většina vědců se shoduje, že toxické látky, které jsou obsaženy v cigaretovém kouři, způsobují nemoci spojené s kouřením. Výrobky, u nichž nedochází ke spalování tabáku, budou pravděpodobně produkovat mnohem méně toxických látek a v nižším množství ve srovnání s tradičními cigaretami. Vzhledem k tomu, že při použití glo™ nedochází na rozdíl od tradičních cigaret ke spalování tabáku, je používání glo™ potenciálně méně rizikové než kouření.

Největší výhodou glo™ je jeho jednoduchý a intuitivní design: jedno tlačítko a jedno nabití, které vydrží až na 30 použití. V zařízení glo™ lze použít výhradně řadu prémiových tabákových náplní, které jsou k dispozici v různých příchutích.

(tz)