123 milionů korun si vyzvedl mladý muž z Moravy

Do sídla společnosti Sazka dorazil výherce šesté nejvyšší částky v historii českých loterií. Majitelem tiketu z Euromilionů na 123 322 830 Kč je muž kolem třiceti let z jižní Moravy. Při vyzvednutí výhry mimo jiné prozradil, že již v minulosti vyhrál u Sazky vyšší obnos peněz, konkrétně 180 tisíc korun.

„Výherce strávil v Sazce přibližně dvacet minut, během kterých nám ochotně vyplnil i speciální dotazník pro nové milionáře. Mohu tedy říci, že se jedná o svobodného a bezdětného muže, který pravidelně sází už osm let a bude se Sazkou hrát dál i po této astronomické výhře,“ říká Václav Friedmann, ředitel komunikace Sazky.

Prvním využitím peněz bude dle slov výherce nákup nového auta. O dalších plánech se bude teprve se svou nejbližší rodinou pečlivě rozhodovat. Sázející na místě zároveň využil možnosti odnést si 250 tisíc korun v hotovosti. Zbylých více než 123 milionů korun posílá Sazka na bankovní účet výherce. V tomto roce se díky hrám Sazky stalo milionářem už 37 zákazníků, nejvíce ve hře Sportka (29). Celková částka pro milionáře činí 321 129 071 Kč.

O společnosti SAZKA a.s

.SAZKA a.s. je největší a nejstarší loterijní společnost v České republice s cca 95 % tržním podílem na trhu loterií. Hlavními loterijními produkty společnosti jsou číselné loterie s nejznámější hrou Sportka. Kromě číselných loterií jsou v produktové nabídce stírací losy, sportovní kurzové sázky a rychloobrátkové hry. Druhým pilířem jsou neloterijní služby, zejména největší mobilní virtuální operátor v České republice SAZKAmobil, dobíjení mobilních telefonů a zprostředkování plateb za služby a zboží nebo prodej vstupenek. Své produkty poskytuje SAZKA a.s. jednak prostřednictvím unikátní prodejní sítě s více než 7 400 prodejními místy rozmístěnými po celé České republice, a zároveň na internetové stránce www.sazka.cz, kde mohou zákazníci hrát své oblíbené hry online. SAZKA a.s. je součástí mezinárodního loterního holdingu Sazka Group (patří sem rovněž podíly v řecké loterii OPAP, italském Lotto a rakouských Casinos Austria). SAZKA a.s. patří mezi nejvěrohodnější loterijní společnosti na světě. Jako jediná loterijní společnost na českém trhu je SAZKA a.s. držitelem významných certifikátů pro zodpovědné hraní od mezinárodních asociací World Lottery Asociation a European Lotteries.

Více informací na www.sazka.cz.

(tz)