Carsharing HoppyGo nabízí kompletní portfolio elektromobilů Tesla

HoppyGo carsharing nabízí nově kompletní portfolio elektromobilů Tesla.Česká platforma pro sdílení aut HoppyGo má v nabídce celkem 18 elektrifikovaných vozů, včetně 14 modelů s čistě elektrickým pohonem. Kromě ostatních značek sdílí majitelé kompletní produktovou řadu automobilky Tesla, která je na evropském trhu k dispozici. Samotná Tesla ke konceptu sdílení aut mezi uživateli přímo vybízí a kvituje ho také Evropská federace pro dopravu a životní prostředí.

Podle dat od HoppyGo stojí průměrné auto 95 % času zaparkované. Jeden konvenční sdílený vůz by tak mohl nahradit až 8 dalších a celkově ročně „ušetřit“ 10 až 35 tun emisí CO2. Analýza Evropské federace pro dopravu a životní prostředí však naznačuje, že největší redukce emisí CO2 lze dosáhnout až sdílením elektromobilů. K tomuto konceptu směřuje také automobilka Tesla díky nové aplikaci „Tesla Access“. Ta sdílení mezi uživateli výrazně usnadňuje a majitelé vozů mohou svá vozidla sdílet až s pěti dalšími řidiči. Zatím je však aktualizace dostupná pouze na americkém trhu.

„Vzestup sdílení elektromobilů vnímáme také na naší platformě, kde se nám jejich nabídka meziročně téměř zdvojnásobila a u modelů značky Tesla máme takřka S3XY portfolio. Uživatelé u nás tak mají skvělou příležitost seznámit se s chováním elektrických vozů a např. si vychutnat i jeden velký benefit elektromobilů v Praze, kterým je možnost parkování na modrých zónách. Kromě modelů Tesla máme v portfoliu i další vozy jako např. Nissan LEAF nebo první plug-in-hybrid od ŠKODA AUTO – Superb iV atp.,“ uvedl Jakub Erben, Fleet manager HoppyGo.

Elektrické vozy jsou v současné době na dealerstvích často nedostatkovým zbožím, a proto HoppyGo nabízí vhodnou alternativu k jejich snadnému otestování. Uživatelé si tak mohou vyzkoušet potenciální koncept budoucí mobility včetně nabíjení na cestách, bezpečnostních funkcí i prvků autonomních systémů. Testování lze přitom spojit se zajímavou destinací, jejichž seznam s více jak 400 tipy na nejzajímavější místa a zážitky spojené s cestováním v České republice nabízí HoppyGo na https://dovolenadoma.hoppygo.com. Kromě toho získá každý nový uživatel slevu na první zápůjčku včetně bonusu za pozvání další osoby.

Na HoppyGo lze vybírat z široké nabídky zhruba 1800 aut a více než 300 modelů vozů. Výhodou HoppyGo je rychlost a jednoduchost celého procesu výpůjčky. Není potřeba podepisovat žádné dlouhé smlouvy – zákazníkovi stačí rychlá registrace se snadným ověřením dokladů. V ceně zápůjčky je vždy zahrnuto havarijní pojištění, které kryje všechna běžná rizika.

(tz)