Albert rozběhl další vlnu pomoci nemocnicím. Dodává energii zdravotníkům

Od poloviny října Albert znovu rozváží potraviny, tentokrát devíti nemocnicím. Lékaři, sestřičky, zdravotníci a další nemocniční personál si tak mohou doplňovat energii zdravým, čerstvým a rychlým jídlem. Navazuje tím na pomoc z jara, kdy každý týden zavážel občerstvení pro zaměstnance sedmi pražských nemocnic či do karanténních oblastí na Moravě.

Aktuální situace opět zkouší sílu našeho zdravotnickému systému včetně lékařů, sestřiček a dalšího nemocničního personálu. Všichni tvrdě pracují, aby pomohli co nejvíce pacientům. „Jsme rádi, že máme možnost pomoci zdravotníkům v první linii. Naši lidé v ní také pracují, pro ně máme speciální bonusy jako poděkování a také svačinky,“ říká Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert. „Už na jaře jsme pomáhali v ohniscích na Moravě, vozili jsme čerstvé potraviny do nemocnic. Tohle je naše poděkování za skvělou práci, kterou zdravotníci v nemocnicích dělají. Děkujeme,“ dodává Jiří Mareček. Zdravotníci si mohou doplnit energii čerstvými potravinami, jako jsou bagely, wrapy či saláty nebo ovocem, tyčinkami nebo kávou. Do konce listopadu Albert zaveze nemocnicím celkem 10 000 porcí jídla.

Pro nemocnici Na Homolce je to již druhá vlna pomoci od Alberta v tomto roce. „Teď na podzim byl Albert první, kdo se s pomocí ozval. Dary nám pomáhají zajistit pro zdravotníky plnohodnotné svačiny a samozřejmě pozitivní náladu. Jídlo je radost a stává se, že i jediná během celé náročné směny. Zdravotníci nemají mnohdy čas, a tak jim svačiny přijdou vhod a dodají energii mezi jednotlivými úkony,“ komentuje pomoc Miroslav Krotký, vedoucí oddělení stravování Nemocnice Na Homolce. „Nejvíce oblíbené je čerstvé ovoce, ovocné šťávy a samozřejmě čokoláda,“ dodává.

Potraviny nově směřují také do Kladna. „Zdravotníci díky této pomoci vidí, že si i ostatní kolem nich uvědomují, jak cennou a náročnou práci vykonávají. V těchto darech cítí velkou psychickou podporu a pocit, že v tom nejsou sami. Umožňuje jim to soustředit se jen na péči o nemocné pacienty a nemusí se rozmýšlet, kdy a kam si půjdou koupit svačinu či pití,“ popisuje Michal Feix, ekonomicko-obchodní náměstek Oblastní nemocnice Kladno.

Obě nemocnice se shodují, že podzimní vlna pomoci, která k nim směřuje, je menší, než byla na jaře. „V současné době pozoruji spíše nižší zájem o aktivní nabízení pomoci, než tomu bylo na jaře. Což může samozřejmě souviset s obecně se zhoršující ekonomickou situací řady podniků,“ předpokládá Michal Feix.

Touto akcí Albert navazuje na jaro, kdy každý týden rozvážel potraviny do sedmi pražských nemocnic. Celkově jim dodal více než 8 000 porcí jídla. Nemocnice tuto pomoc velmi vítaly a oceňovaly. Současná situace je několikanásobně horší, než byla na jaře. Albert tedy obnovil dodávky potravin a rozšířili počet nemocnic na devět.

O Albertu:

Obchody Albert působí na českém trhu více než 29 let. První obchod, supermarket v Česku pod názvem Mana 6. června 1991 v Jihlavě.
Síť prodejen Albert má více než 300 obchodů po celé České republice, hypermarkety a supermarkety Albert najdou zákazníci v každém kraji.
Albert patří mezi největší soukromé zaměstnavatele v Česku, o zákazníky se denně stará téměř 17 000 zaměstnanců.
Činnost obchodů Albert oceňují i odborníci. V roce 2019 získala společnost Albert cenu Odpovědný zahraniční investor, kterou uděluje vláda za aktivitu v oblasti společenské odpovědnosti, zlepšování životního prostředí a podporu regionů a dobrovolnictví.
Prodejna Albert z olomouckého NC Olympia se stala vítězem mezi hypermarkety v prestižní soutěži Diamantová liga kvality 2019, která vybírá nejkvalitnější prodejny v České republice. Tato výhra navazuje na prvenství v roce 2018, které získal hypermarket v nákupním centru na Chodově.
Albert získal již čtyřikrát Národní cenu kvality ČR a jako první tuzemská firma se v roce 2016 dostal do finále evropské úrovně soutěže.
Albert neustále pracuje na modernizaci prodejen a zkvalitňování služeb. Od roku 2017 prošla rekonstrukcí a modernizací již polovina prodejen Albert v Česku.
V roce 2009 byl založen Nadační fond Albert za účelem podpory zdravého životního stylu dětí i jejich rodičů a podpory vzdělávání, integrace a rozvoje dětí ze sociálně znevýhodněných skupin.
V obchodech Albert mohou zákazníci využít program 100% garance kvality, který se vztahuje na téměř celý sortiment potravin, kosmetiku, drogerii i například na krmivo pro zvířata.

(tz)