Vsaďte na okna, která se umí přizpůsobit

Máte každý rok problém s otvíráním a zavíráním oken, který je nutné řešit jejich opakovaným seřizováním, a to zejména ve srovnání ročních období „léto – zima“? Předejděte těmto nepříjemnostem už při výběru oken a chtějte taková, která se dokážou na změny počasí sama adaptovat. A není to žádné kouzlo, ani výkřik HI-Tech techniky.

„Okno samozřejmě musí perfektně těsnit ve všech ročních obdobích. To zajišťuje okenní kování s výškově nastavitelnými hřibovými čepy se speciální rolničkou. Právě v těchto bodech je pak okenní křídlo pevně spojeno s rámem. Působením velkého chladu nebo tepla se pak může okno nepatrně roztahovat nebo smršťovat, což je přirozená vlastnost každého materiálu, ze kterého se okna vyrábějí. Díky tomuto kování, které se dokáže změnám přizpůsobit, okno pořád dobře těsní a ovládá se stále stejně pohodlně. Pro ta naše je to standardní výbava,“ říká Ing. Pavel Kašpar, manažer montáží značky VEKRA, největšího českého výrobce oken. Některé jiné typy okenního kování, které mnoho výrobců stále používá, totiž není schopno na tyto změny reagovat a při výrazném chladu nebo teplu se tak může stát, že okno hůře těsní nebo jde naopak špatně zavřít. V takovém případě pak nezbývá nic jiného, než ho pravidelně dvakrát ročně seřizovat. Pokud tedy vybíráte nová okna, určitě se vyplatí věnovat pozornost i provedení jejich kování a vsadit na taková, která se dokážou přizpůsobit.

VEKRA

VEKRA je největší značkou v české republice s téměř 100% známostí značky na českém trhu v segmentu oken, vchodových dveří a souvisejících doplňků. Značka zaměřená na vysokou kvalitu a odpovědnost při výrobě svých produktů ze dřeva, plastu, hliníku i dřevohliníku, interiérových dveří a stínící techniky. Vždy jedinečná řešení pro konkrétní zakázku, kvalitní materiály, špičkové zpracování, důraz na dodržení technologických postupů. Svým zákazníkům nabízí komplexní služby od úvodního poradenství a profesionálního řešení konstrukce, přes výrobu, až po odbornou instalaci všech prvků a následný potřebný servis – to vše je dnes značka VEKRA. Na českém trhu funguje od počátku devadesátých let. Více na www.vekra.cz.

(tz)