Motorkářský svátek v Praze

Přehlídka nových i slavných strojů světových značek, motocyklové legendy, široké portfolio příslušenství či kolekcí motorkářské módy i hvězdné tváře na jednom místě. To bude podoba tradiční motoristické výstavy Motocykl Praha, která se koná od 2. do 5. března v PVA Expo Praha. K unikátnosti celé události přispěje také souběžná akce Bohemian Custom Motorcycles. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky Ford.

Pět hal letňanského výstaviště zaplní motocykly, skútry, čtyřkolky, sportovní a závodní motocykly, přípojná vozidla k motocyklům, díly a příslušenství, doplňky a výstroj nebo technologie pro provoz a opravy. „Veletrh Motocykl Praha uvede na jednom místě to nejlepší z motoristického odvětví u nás. Návštěvníci uvidí nejnovější trendy, ale i motocyklové veterány, sportovní týmy, tradiční značky i unikátní přestavby z rukou technických géniů. K významu akce pro motoristické odvětví přispěje také souběžná událost Bohemian Custom Motorcycles, která bude prezentovat stavby a přestavby motorek od špičkových stavitelů z tuzemska i zahraničí,“ řekla ředitelka veletrhu Vanda Petrov. Zájemci si prohlédnou také jedinečné stroje slavné české značky Böhmerland. Právě v Letňanech navíc dojde k předání prvního kusu této motorky svému novému majiteli.

Na impozantní expozici představí své modely strojů například Honda, kde budou mezi 45 modely k vidění také novinky, jako jsou například XL750 Transalp, CL500, nová řada skútrů Forza a nový model Hornet. Slavný Harley Davidson v PVA Expo Praha oslaví významné výročí 120 let své existence. Návštěvníkům představí kromě unikátních motocyklů také novou kolekci oblečení během módní přehlídky. K vidění bude v Letňanech například i portfolio značky Triumph.

Chybět nebude na Motocyklu Praha ani další legenda. Značka Royal Enfield je nejstarší výrobce motocyklů na světě, jehož výroba od roku 1901 nebyla nikdy přerušená. Na stánku v Letňanech představí celou aktuální modelovou řadu včetně tří novinek: model HNTR 350, který je primárně určen začínajícím jezdcům, dále Meteor 350 a Classic 350. Na expozici nebudou chybět ani modely SCRAM 411 a Himalayan, které doplní dva stroje s řadovým dvouválcovým motorem o objemu 650cc Interceptor a Continental GT. Jako absolutní novinku uvidí návštěvníci společný projekt s tradiční českou značkou Velorex v podobě motocyklu Interceptor s postranním vozíkem Velorex a očekávaný nový cruiser Super Meteor 650, který bude oficiální českou premiérou.

V Letňanech bude k vidění také kompletní modelová řada značky Brixton, a to ve všech barevných variantách. Předvede se klasický muscle bike, vlajková loď Cromwell 1200 a novinka určená nejen pro začínající motorkáře – vodou chlazený cafe racer Crossfire 125 LC. Jako velké překvapení bude uveden koncept Brixton Storr 500, který byl poprvé odhalený na letošním ročníku EICMA. Velké novinky přiveze do Prahy také italská značka skútrů Lambretta, například dlouho očekávané modely X 300 a G 350. Jedná se o zcela nové skútry, se kterými Lambretta premiérově vstupuje do vod silnějších kubatur.

Slavná soutěž i zábava

V rámci veletrhu budou vyhlášeny také výsledky tradiční ankety Motocykl roku. Soutěžit se bude v devíti kategoriích a o vítězích rozhodne odborná porota spolu s hlasováním široké veřejnosti. Ty nejlepší modely letošního ročníku soutěže, jejímž vyhlašovatelem je Svaz dovozců automobilů, budou známy druhý den konání veletrhu 3. března. Stroje přihlášené do ankety si budou moci osobně prohlédnout návštěvníci výstaviště PVA Expo Praha.

V rámci celé události nebude chybět ani bohatý doprovodný program. Zájemci se mohou setkat s kaskadéry, osobnostmi motoristického světa, například s účastníky závodu Rallye Paříž-Dakar nebo s hrdiny cestovatelského seriálu Po jedné stopě Martinem Písaříkem a Igorem Brezovarem. Motoškola se postará o tematické přednášky, k dispozici budou také motorky s padacím rámem pro odvážné.

Více informací najdete na www.motopraha.cz

(tz)

.