Nadechněte se s námi ve Varech

Společnost Philip Morris ČR jako partner 57. Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech přináší letos již popáté bohatý doprovodný program. Společným jmenovatelem všech zábavních a edukativních aktivit je motto „Nadechněte se“. Pod stejným názvem vznikla i unikátní instalace designéra Jana Plecháče.

Speciální instalaci, zhmotňující myšlenku inciativy Svět bez kouře, tvoří pestrobarevný květinový vodopád, který vyvěrá z vázy z nejkvalitnějšího českého křišťálu od společnosti Moser. Celkový dojem tohoto díla umocňují zvuky letní louky. Instalace je inspirována vizí budoucnosti bez cigaretového kouře společnosti Philip Morris. „Pro mnohé z nás představuje Svět bez kouře čistější vzduch. Navíc i Moser, se kterým jsem na tomto díle spolupracoval, má čistotu ve své DNA. Naším cílem tedy bylo tuto myšlenku převést do reálné instalace a inspirovat tak kuřáky k tomu, aby udělali změnu k lepšímu, nejen kvůli sobě,“ vysvětluje Jan Plecháč.

Dílo chce inspirovat návštěvníky k nadechnutí s vědomím, jaký může být svět bez cigaretového kouře. Kuřáky má motivovat, aby cigarety zcela odložili nebo alespoň udělali změnu a přešli na některou z bezdýmných alternativ. Ty na rozdíl od cigaret tabák nespalují a neprodukují tak zdraví škodlivý kouř.

Instalaci Jana Plecháče „Nadechněte se“ budou mít možnost zhlédnout všichni návštěvníci starší 18 let po celou dobu konání Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech od 11 do 20 hodin uvnitř laboratoře Svět bez kouře. V tomto virtuálním světě profesora Dohořela se mohou dospělí kuřáci také seznámit s vědeckými postupy a výzkumem, který stojí v pozadí vývoje moderních bezdýmných alternativ. Návštěvníci si zde také mohou vyzkoušet 3D brýle s interaktivním kvízem nebo přístroj na měření oxidu uhelnatého v dechu.

Celou řadu možností nadechnout se v duchu letošní symboliky, budou mít také diváci zábavních talk show Libora Boučka. Ten přivítá v prostorách IQOS LOUNGE u hotelu Thermal hvězdné hosty. V sobotu 1. 7. od 17:00 startuje první talk show, jejímiž hosty budou hudebník Ondřej Brzobohatý a zpěvačka Dara Rolins, k nimž se přidá generální ředitelka společnosti Philip Morris ČR Andrea Gontkovičová. V úterý 4. 7. od 17:30 přivítá druhá talk show zástupce vedení filmového festivalu. Poslední talk show proběhne ve středu 5. 7. od 17:00. Hosty budou hudebník Adam Pavlovčin (ADONXS), herec Jakub Štáfek, herečka Jitka Čvančarová a moderátor Ondřej Novotný. Otevírací doba IQOS LOUNGE je každý festivalový den od 11 hodin do půlnoci. Vstup je pouze pro starší 18 let.

V rámci festivalu bude v IQOS LOUNGE také exkluzivně představena limitovaná edice IQOS ILUMA WE. Ta znázorňuje rozmanitost, ale i jednotu a sounáležitost komunity milionů dospělých kuřáků na celém světě, kteří skončili s cigaretami a přešli na tuto bezdýmnou alternativu. Při této příležitosti představí v neděli 2.7. od 17:30 zpěvák ADONXS speciální song, který vznikl i za přispění členů komunity IQOS. Po jeho vystoupení bude možnost si se zpěvákem popovídat nebo udělat společnou fotografii. A pokud si chcete užít další vystoupení tohoto umělce, stavte se ve středu 5. 7. od 23:00 v karlovarském baru Public Interest v prostorách casina Grandhotelu Pupp, kde bude ADONXS pod záštitou IQOS koncertovat.

(tz)