Koenzym Q10: buněčný pohon

Nupreme představilo Koenzym Q10 v bioaktivní formě. Žádná lidská buňka se bez koenzymu Q10 neobejde. Jestli bude mít energii, která se promění v dostatek sil těla i mysli každého z nás, záleží právě na tom, kolik koenzymu Q10 má k dispozici. V mládí nás to tolik trápit nemusí, ale s 25. rokem života se jeho produkce postupně snižuje a pocitu vitality ubývá. Proto česká značka doplňků stravy Nupreme uvádí na trh novinku: bioaktivní koenzym Q10 rozpuštěný v MCT oleji.

Samotný proces vytváření, doslova vytěžení, energie probíhá v buněčné „továrně” nazývané mitochondrie. Tento proces buněčného dýchání pohání celý organismus, a tak o množství naší vitality zdaleka nerozhoduje jen přijímání potravy. Právě na samotném konci tohoto dlouhého, složitého procesu, dochází nejčastěji k největšímu zpomalení. A to jen proto, že buňkám chybí dostatek koenzymu Q10. Nedostatek této životně důležité látky s sebou nese nižší výkonnost a únavu. Člověk má pocit, že se snad nikdy plně nezregeneruje. Naštěstí patří koenzym Q10 mezi látky, které lze efektivně organismu dodat i prostřednictvím doplňků stravy.

V Nupreme vytvořili unikátní kombinaci bioaktivního koenzymu Q10, který rozpustili pouze v MCT oleji. Jedná se vlastně o výtažek z kokosového oleje, který pozitivně ovlivňuje vstřebatelnost nejen Q10, ale také dalších látek. „Náš koenzym Q10 má dvě hlavní přednosti. Protože jde o bioaktivní formu, tedy ve zkratce látku tělu vlastní, maximalizujeme tak jeho využitelnost pro organismus. A vedle toho jde také o jeho čistotu, protože neobsahuje žádné zbytečně přidané látky,“ popisuje Petr Žemlička, spoluzakladatel značky Nupreme a marketingový ředitel. Pamatujte tedy na to, že úroveň buněčného dýchání ovlivňuje to, kolik energie budete mít. A do této rovnice patří i koenzym Q10.