Posádky s vozy e-208 se vrací na Bohemia ecorally s cílem navázat na loňský úspěch

Soutěž Bohemia ECO energy Regularity nečekaně obsadila volné místo v kalendáři šampionátu Česká Trophy v ecorally uvolněné původně plánovanou a následně zrušenou Valašskou regularity rally. Národní šampionát pro vozy s elektrickým pohonem si tak zachovává formát sedmi soutěží a posádky značky Peugeot tak získávají příležitost předvést v okolí Mladé Boleslavi své jezdecké umění, což jednoznačně přivítaly, neboť právě zde loni zaznamenaly největší úspěchy ecorallyové sezóny.

Navíc je na tomto závodě poprvé podpoří nový partner, značka Nupreme, která bude soutěžícím po celou dobu náročného závodu dodávat potřebnou energii.V uplynulých letech se soutěžící s elektrickými vozy Peugeot e-208 na Bohemia ECO energy Regularity předvedli v tom nejlepším světle. I proto se sem letos budou rádi vracet. V roce 2020 zde posádka s vozem e-208 zvítězila, v roce 2022 si pak Peugeot z Mladé Boleslavi odvezl hned několik cenných trofejí, včetně vítězství značky v poháru výrobců. Zasloužili se o to zejména Lukáš a Miloš Dittrichovi, kteří loni vybojovali zlato celkově i v kategorii elektromobilů, a Kryštof a Nikola Hájkovi, kteří získali stříbro. Lukáše Dittricha letos uvidíme za volantem vozu Peugeot e-208 znovu, i když tentokrát ho bude navigovat Adam Bělský, zatímco loňská stříbrná posádka odstartuje ve stejném složení a se stejným bílým elektromobilem e-208.

Soutěžící vyrazí na první ze tří etap v pátek 7. července v 19:00 z České Lípy. Během tří závodních dnů a třinácti zkoušek ujedou 240 měřených kilometrů (s přejezdy 480 km). Nebude chybět ani tradiční noční sekce. Do cíle ecorally v Mladé Boleslavi dorazí soutěžní elektromobily v neděli 9. července ve 13 hodin.

Na Bohemia ECO energy Regularity se k týmu Peugeot TotalEnergies poprvé přidá i nový partner, značka Nupreme. Ta se po celý zbytek letošní ecorallyové sezóny postará o to, aby posádky s vozy Peugeot e-208 měly po dobu náročného závodu dostatek energie. Nupreme, jakožto výrobce doplňků stravy a potravin s vysokým obsahem funkční složky, dokáže dokonale identifikovat nutriční potřeby soutěžících, kteří při ecorally stráví za volantem či v roli navigátora dlouhé hodiny, během nichž je vyžadována maximální soustředěnost a fyzická odolnost. Značka Nupreme důsledně dbá na kvalitu svých produktů, stejně jako na transparentnost v jejich složení a samozřejmě i na chuť. Kromě toho poskytne soutěžícím i výživové poradenství s důrazem na potravinové doplňky podporující schopnost koncentrace. Na letošní ecorally Bohemia, která je třetím podnikem poháru Phoenix Contact Česká Trophy v ecorally, tak posádky vozů Peugeot e-208 vyrazí s novou energií.

„V Nupreme nás dobře vystihují dvě persony: objevitel a hrdina. Objeviteli je vlastní touha přicházet s novými, neotřelými řešeními, které lidem přinesou prospěch. Hrdina zase nikdy nesleví ze svých zásad. A proto jsme při možnosti stát se partnerem týmu Peugeot v ecorally neváhali. Elektromobilita mění svět moderního člověka, aby bylo možné jej uchovat pro další generace. My se zaměřujeme zase na koncept výživy budoucnosti, která je zásadní pro správnou péči o kondici a pohodu člověka. V jádru obojího se nalézá důraz na udržitelnost a kvalitu. Velmi nás těší, že budeme moci posádkám týmu Peugeot dodávat energii prostřednictvím našich funkčních snacků nejen za volantem vozů při náročných podnicích ecorally, ale také v každodenním životě,“ uvádí Petr Žemlička, spoluzakladatel značky Nupreme – nustore.cz

Kalendář ecorally 2023
24. – 25. března 2023 ČEZ CZECH NEW ENERGIES RALLYE
12. – 13. května 2023 2. FUTURES CONTPRODUCT CLASSIC RALLY MORAVA
7. – 9. července 2023 BOHEMIA ECO ENERGY REGULARITY 2023
28. – 29. července 2023 2. AGROTEC ECO RALLY HUSTOPEČE
22. – 23. září 2023 ECO HORÁCKÁ RALLY TŘEBÍČ
10. – 11. listopadu 2023 ECO RALLY PRAHA
01. – 02. prosince 2023 2. CLASSIC RALLY KLATOVY

(tz)